Orthodox Congress, Albania

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

The Orthodox Congress was a meeting held on September 13, 1922, in Berat, Albania among Albanian Orthodox people, which decided the Autocephaly of the Church of Albania. According to the decisions of the Congress, mass could be said exclusively in the Albanian language[1]

References[edit]

  1. ^ Hilmi Kolgjegja (2010). Perla shqiptare. Toena. "Më 13 shtator 1922, Kongresi Ortodoks i Shqipërisë, mbledhur në Berat i përfaqësuar nga 33 delegatë, shpalli Autoqefale Kishën Ortodokse shqiptare dhe vendosi zhvillimin e meshës në gjuhën shqipe."