Teodor Laço

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Teodor Laço is an Albanian writer and diplomat and is a former Minister of Culture (1994-1997) and Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Republic of Albania to the Russian Federation.[1][2]

Born in Dardhë in 1934, Laço studied agronomy at the Agricultural University of Tirana.[3] His works include:[3]

 • Era e tokës (1965) (English: The breeze of the land)
 • Shtëpia në rrugicë (1968) (English: The house on the road)
 • Një nuse për Stasin (1970) (English: A bride for Anastas)
 • Tokë e ashpër (1987) (English: Ruvid land)
 • Korbat mbi mermer (1981) (English: Crows on marble)
 • Të gjithë lumenjtë rrjedhin (1987) (English: All the rivers flow)
 • Pushimet e kolonelit (1990) (English: The vacations of the colonnel)
 • Shi në plazh (English: Rain in the beach)
 • Vrasja e buzëqeshjes (English: The murder of the smile)
 • Një dritare në Kremlin (English: A window on Kremlin)
 • Mjegull (2009) (English: Fog)

References[edit]

 1. ^ "Diplomatic Representatives of Albania". Ministry of Foreign Affairs (Albania). Retrieved 2008-06-26. 
 2. ^ (Albanian) "Teodor Laço, ambasador në Rusi". BBC. Retrieved 2008-06-26. 
 3. ^ a b Gjovalin Shkurtaj and Enver Hysa: Gjuha Shqipe për të huajt dhe shqiptarët jashtë atdheut 2001 [1]