Willy Lott's Cottage

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Willy Lott's Cottage
Willy Lott's Cottage

Willy Lott's Cottage is a 16th-century cottage in Flatford, East Bergholt, Suffolk, England that features in John Constable's painting, The Hay Wain.

The property is Grade I listed and located in the heart of Dedham Vale, a typically English rural landscape.

The Cottage was restored in the 1920s after a revival of interest in John Constable's paintings. It has been renamed Willy Lott's House because this is the name Constable used in his paintings. It is owned by The National Trust.[1]

The cottage is located just downstream from Flatford Mill which, along with neighbouring Valley Farm and Bridge Cottage, are leased to the Field Studies Council, which uses them as locations for arts-based courses such as painting and as accommodation for sciences-based courses such as residential ecology trips for schools at A-level.Children from younger age groups also go there and stay as residents for a few days.

External links[edit]

Coordinates: 51°57′30″N 1°1′19″E / 51.95833°N 1.02194°E / 51.95833; 1.02194

References[edit]

  1. ^ "Flatford Mill - FSC Flatford Mill". Field-studies-council.org. 2011-09-23. Retrieved 2014-03-16.