Användare:John Andersson (WMSE)

Från Wikipedia

Hejsan!

Jag heter John Andersson men de flesta känner mig här under mitt användarnamn Användare:Jopparn, vilket är mitt privata konto. För snart två år sedan anställdes jag av Wikimedia Sverige för att arbeta som Event manager inom projektet Europeana Awareness. Några månader senare tog jag över som projektledare vilket var en spännande utmaning.

Europeana Awareness-projektet var väldigt intressant att arbeta med då det förde samman mitt intresse för europeisk (och internationell) integration med digitalisering och tillgängliggörandet av kunskap på ett mycket spännande sätt. Projektet pågick i 18 månaderna (fram till december 2013) och jag var under den tiden med och anordnade 18 evenemang i tio länder samt därtill den internationella fototävlingen Wiki Loves Public Art, vilken ägde rum i fem länder. Jag var även projektledare för vårt projekt Offentligkonst.se som är Sveriges första nationella databas över offentlig konst i våra kommuner.

Nu jobbar jag med flera spännande projekt, bland annat som projektledare för Umepedia, Nordens första Wikipedia-stad, med Wiki Loves Monuments och med att ansöka om pengar från en mängd fonder. Jag är otroligt glad och tacksam över att få jobba heltid med att hjälpa det här fantastiska projektet. Här på svwp har jag varit aktiv sedan 2006 och jag var även administratör under sex år. Det sista åren har det dock känts lite som att ta hem arbetet om jag sitter med Wikipedia vilket har lett till att jag flyttat fokus till Translatewiki.net och OpenStreetMap istället. Genom allt spännande som sker i Umepedia-projektet så känner jag dock allt mer sug efter att börja skriva igen!

Det här kontot används dock endast när jag redigerar som en del av mitt arbete.

Vänligen, John Andersson (WMSE) (diskussion) 11 mars 2014 kl. 21.53 (CET)