Kenny Loggins

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kenny Loggins

Kenneth Clark Loggins (7 Ocak 1948 doğumlu)[1] Amerikalı gitarist, şarkıcı ve söz yazarıdır. İlk şarkıları 1970 yılında Nitty Gritty Dirt Band ile kaydedildi[2] ve bu, 1972'den 1977'ye kadar Jim Messina ile Loggins ve Messina adlarıyla yedi albümün kaydedilmesine yol açtı.[3] İlk film müziği katkıları 1976'daki A Star Is Born'a kadar uzanıyor[4] ve kendisi Film Müziklerinin Kralı olarak biliniyor.[2][5] Solo bir sanatçı olarak Loggins, 1985'te "Footloose" ile Akademi Ödülü adaylığı da dahil olmak üzere bir dizi film müziği başarısı elde etti.[6] Nihayet Home, Loggins'in Gary Burr ve Georgia Middleman ile Blue Sky Riders grubunu kurmasından kısa bir süre sonra 2013'te piyasaya sürüldü.[7] Bir Daytime Emmy Ödülü, iki Grammy Ödülü kazandı ve Akademi Ödülü, Tony Ödülü ve Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "UPI Almanac for Monday, Jan, 7, 2019". United Press International. 7 Ocak 2019. 21 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2019. singer Kenny Loggins in 1948 (age 71) 
  2. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Huffpo King of Soundtrack isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Billboard Bio isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Loggins & Messina: Discography isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  5. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Download.com King isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  6. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Kenny Loggins: Awards isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  7. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Huffpo Finally Home isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)