Albanian Wikipedia

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigation Jump to search
Favicon of Wikipedia Albanian Wikipedia
logo of the Albanian Wikipedia
Sq.wikipedia - Faqja kryesore, 6 gusht 2012.png
Type of site
Internet encyclopedia project
Available inAlbanian
HeadquartersMiami, Florida
OwnerWikimedia Foundation
URLsq.wikipedia.org
CommercialNo
RegistrationOptional

The Albanian Wikipedia (Albanian: Wikipedia Shqip) is the Albanian language edition of Wikipedia started on October 12, 2003. As of October 21, 2020 the Wikipedia has 81,549 articles and is the 73rd largest Wikipedia.[1]

Article growth[edit]

Date Article Number of articles Articles per day
1
October 12, 2003 Faqja Kryesore 1
2
May 18, 2005 ? 1000
8
September 20, 2005 Rrethi i Pukës 2000
6
December 11, 2005 John Wayne 2500
70
January 30, 2006 Will Smith 6000
10
March 30, 2006 .qa 6500
10
April 16, 2006 .gf 7000
13
November 23, 2006 Suretu Fatir 10000
41
December 5, 2006 Mushkova 10500
50
January 8, 2007 1623 në literaturë 12000
125
January 12, 2007 Festat Islame 12500
33
March 26, 2007 Kate Beckinsale 14000
25
April 16, 2007 Rojet e mjegullës 14500
15
May 17, 2007 Opus Dei 15000
15
June 20, 2007 Microsoft Windows 15500
45
August 2, 2007 .zr 17000
13
April 19, 2008 Sallatë me rrepa të kuqe 20000
8
August 19, 2008 Arkitektura post moderne 21000
10
December 31, 2010 Jakobi i Vjetri 30000
28
December 28, 2011 Tërbaçi 40000

References[edit]

  • Shekulli. Ta shpëtojmë Wikipedian Shqipe. Die, 12 Gus 2007 08:57:00. Nga Ardian Vehbiu, Archived at the Internet Archive
  • Tirana Observer. 15 shtetet që dikur ishin Bashkimi Sovjetik. Shkruar nga Blendina Cara e premte, 03 gusht 2007
  • Tirana Observer. Epoka e Informacionit, e Skepticizmit dhe e Verifikimit. By Fatos TARIFA, PhD, Archived at the Internet Archive
  • "10 vjetori i encliklopedisë Wikipedia shënohet edhe në Prishtinë". Telegrafi.com. 2011-01-16. Archived from the original on 2013-02-03. Retrieved 2012-05-11.

External links[edit]