Daut Demaku

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Daut Demaku[1] born on October 13, 1944 in the Abria village (Drenica, Kosovo ), is Albanian writer and lecturer of the course "The Art of Positive Thinking".

Biography[edit]

He was schooled in his hometown and in Prishtina. Four years was editor of the student newspaper of Kosovo "Bota e Re" (New World) and a mandate was president of the League of Students of Kosovo.

A long time was editor of the editorial desk of Rilindja (Renaissance) Magazine, editor of the book publishing Agricultural Cooperative in Prishtina and finally the director of Rilindja (Renaissance) Publishing House. His works are translated into English, Norwegian, Macedonian and Serbian.

Works[edit]

 • Brigjet e Thata - 1967[2]
 • Plisat e Kuq - 1969[3]
 • Plisat e Kuq - 1971
 • Kapituj jete - 1977
 • Shi e Puhi - 1979
 • Buka - 1981
 • Bletaja - 1976
 • Në mjaltishtë - 1978
 • Mote të thata - 1983
 • Trëndafila pa gjëmba - 1986
 • Guralec në këpucë -1989
 • Tregime Shqiptare -1996
 • Mendimi dhe Suksesi - 1997
 • Magjia e Urtisë - 2000
 • Shenjat para kthesave - 2002
 • Thuaji jetes miremengjes - 2003
 • Rina Dhe Gjyshi - 2004
 • Aforizma - 2005
 • Tregime Shqiptare dhe Mendimi Pozitiv
 • Trenat e mesnatës - 1972
 • Selgjishtja është dëshmitare - 1978
 • Ndryshoe vehten o njeri - 2004
 • Servisi i shpirtit - 1997
 • Ulërima - 2004
 • Tregime të sotme shqiptare - 1968
 • Toka e përgjakur - 1972
 • Djepi i lashtë - 1984
 • Lumturia - 2016

External links[edit]

References[edit]

 1. ^ Nebil Duraku:Shkrimtarët e Kosovës '43-'83, Rilindja, Prishtina, 1984, p.63. 17.06.2016.
 2. ^ Daut Demaku:"Brigjet e thata" Jeta e re, Prishtina, 1967. 17.06.2016.
 3. ^ Daut Demaku:Plisat e Kuq, Rilindja, Prishtina, 1969. 17.06.2016.