List of diplomatic missions of Kosovo

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigation Jump to search

This page is a list of diplomatic missions of Kosovo. The Republic of Kosovo maintains 26 embassies abroad. Since Kosovo's declaration of independence, it has been recognised by 113 UN member states, as well as the Republic of China (Taiwan), Sovereign Military Order of Malta, the Cook Islands and Niue.

Diplomatic missions of Kosovo
  Kosovo
  States hosting a Kosovar embassy

Africa[edit]

Embassy of Kosovo in Berlin
Embassy of Kosovo in The Hague
Embassy of Kosovo in London
Embassy of Kosovo in Prague
Embassy of Kosovo in Stockholm

Americas[edit]

Asia[edit]

Europe[edit]

Oceania[edit]

Embassies to open[edit]

Non-resident accredited embassies[edit]

See also[edit]

References[edit]

 1. ^ MFA Kosovo 🇽🇰 [@MFAKOSOVO] (19 June 2017). "And #Kosovo opens its first Embassy in #Africa! Merci #Senegal pour votre hospitalité" (Tweet) – via Twitter.
 2. ^ Otavë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ceremonia e parë e ngritjes së Flamurit të Republikës së Kosovës në Kanada". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Otavë. Retrieved 2017-03-23.
 3. ^ [1] Misionet Diplomatike të Kosovës, 2013-12-28
 4. ^ "Consular Missions Of The Republic Of Kosovo - Diplomatic Missions - Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-20.
 5. ^ "Jahjaga dhe Hoxhaj marrin mbështetjen e Kancelares Merkel për të ardhmen evropiane të Kosovës (Video)". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-20.
 6. ^ "Nga sot për qytetarët e Kosovës nis ofrimi i shërbimeve konsullore edhe në Bari të Italisë". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-20.
 7. ^ "Fqinjësia konstruktive ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-20.
 8. ^ "Ambasadat E Republikës Së Kosovës - Misionet Diplomatike - Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-21.
 9. ^ Flamuri i Kosovës shpaloset në Canberra, Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Kosovo, 2013-02-15 (in Albanian)
 10. ^ "Thaçi dekreton themelimin e misioneve diplomatike të Kosovës në shtetin e Katarit, Polonisë dhe Portugalisë". telegrafi.com. Retrieved 2018-05-18.
 11. ^ "Thaçi dekreton themelimin e misioneve diplomatike të Kosovës në shtetin e Katarit, Polonisë dhe Portugalisë". telegrafi.com. Retrieved 2018-05-18.
 12. ^ "Behgjet Pacolli🇽🇰 on Twitter". Twitter. Retrieved 2018-05-25.
 13. ^ "Thaçi dekreton themelimin e misioneve diplomatike të Kosovës në shtetin e Katarit, Polonisë dhe Portugalisë". telegrafi.com. Retrieved 2018-05-18.
 14. ^ Paris, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Gashi i dorëzoi letrat kredenciale tek ko-princi i Andorrës, njëkohësisht President i Francës, z. Hollande". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Paris. Retrieved 2017-03-21.
 15. ^ http://www.ambasada-ks.net/pa/?page=1,8,164
 16. ^ "Ramadan Gashi on Twitter". Twitter. Retrieved 2018-06-29.
 17. ^ "Kiçmari akreditohet si ambasador jorezident i Kosovës në Ishujt Kok". Retrieved 2017-03-21.
 18. ^ Berlin, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Skender Xhakaliu, non-resident ambassador to the Kingdom of Denmark". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Berlin. Retrieved 2017-03-21.
 19. ^ Bruksel, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ilir Dugolli ambasador jorezident në Estoni". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel. Retrieved 2017-03-21.
 20. ^ Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzoi letrat kredenciale presidentit të Finlandës". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. Retrieved 2017-03-21.
 21. ^ Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Peci presents the credentials to the President of the Republic of Iceland". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. Retrieved 2017-03-21.
 22. ^ London, Kosovo Embassy in. "Ambasadori Greiçevci dorëzon kredencialet në Irlandë". Kosovo Embassy in London. Retrieved 2017-03-21.
 23. ^ Ankara, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Spahiu i dorëzoi letrat kredenciale te Mbreti i Jordanisë". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Ankara. Retrieved 2017-03-21.
 24. ^ Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Peci u takua me Kryetaren e Parlamentit të Letonisë". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. Retrieved 2017-03-21.
 25. ^ "Behgjet Pacolli". www.facebook.com. Retrieved 2018-06-29.
 26. ^ Bernë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Naim Malaj, ambasador jo rezident në Principatën e Lihtenshtajnit". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bernë. Retrieved 2017-03-21.
 27. ^ Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Dugolli presented letters of credence to Lithuanian President Grybauskaitė". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. Retrieved 2017-03-21.
 28. ^ Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Peci handed-over the credential papers to the President of the Republic of Lithuania". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. Retrieved 2017-03-21.
 29. ^ Bruksel, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzon letrat kredenciale Dukës së Madh Henri". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel. Retrieved 2017-03-21.
 30. ^ "The First Non-Resident Ambassador of Kosovo presents his Letter of Credence to the President". Retrieved 2017-05-05.
 31. ^ Rome, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Bukurije Gjonbalaj presents her credentials to the President of Malta". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Rome. Retrieved 2017-03-21.
 32. ^ "Muhamedin Kullashi, non-resident ambassador to the Principality of Monaco". Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo. Retrieved 2017-03-21.
 33. ^ Kanberra, Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Kiqmari akreditohet si Ambasador Jorezident i Republikës së Kosovës në Zelandën e Re". Ambasada e Republikës së Kosovës në Kanberra. Retrieved 2017-03-21.
 34. ^ Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzoi letrat kredenciale Mbretit Harald". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. Retrieved 2017-03-21.
 35. ^ Ankara, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Spahiu dorëzoi letrat kredenciale në Pakistan". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Ankara. Retrieved 2017-03-21.
 36. ^ Paris, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Muhamedin Kullashi, Non-Resident Ambassador to Portugal". Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Paris. Retrieved 2017-03-21.
 37. ^ Riad, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Boja dorëzon letrat kredenciale në Katar". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Riad. Retrieved 2017-03-21.
 38. ^ Romë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadorja Gjonbalaj i dorëzoi letrat kredenciale në San Marino". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Romë. Retrieved 2017-03-21.
 39. ^ Romë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadorja Lama dorëzoi letrat kredenciale në San Marino". Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Romë. Retrieved 2017-03-21.