NASA Sustainability Base

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

NASA Sustainability Base is a building at the Ames Research Center in Mountain View, California that was designed to exhibit and test the latest energy-saving technologies as part of the federal government's drive to eliminate fossil-fuel consumption in all new government buildings by 2030. The building was not initially conceived as a "sustainability base," but associate director Steven Zornestzer worked with architect William McDonough to create an energy-efficient building for the 21st century. [1] Energy-saving features include water recycling, fuel cell electricity generation, natural lighting, solar panels, and a geothermal well system.[2]

References[edit]

External links[edit]

Coordinates: 37°24′40″N 122°3′42″W / 37.41111°N 122.06167°W / 37.41111; -122.06167