Jump to content

Prevalla

Coordinates: 42°10′26″N 20°57′43″E / 42.173987°N 20.962059°E / 42.173987; 20.962059
From Wikipedia, the free encyclopedia
Prevalla
Prevalla, Prizren, Kosovo
Prevalla, Prizren, Kosovo
Prevalla is located in Kosovo
Prevalla
Prevalla
Coordinates: 42°10′26″N 20°57′43″E / 42.173987°N 20.962059°E / 42.173987; 20.962059
CountryKosovo
DistrictPrizren
MunicipalityPrizren
Elevation
1,800 m (5,900 ft)
Time zoneUTC+1 (CET)
 • Summer (DST)UTC+2 (CEST)

Prevalla is a ski resort and touristic village which approximately is 30 km (19 mi) away from Prizren, Kosovo and about twelve kilometers from Brezovica, the largest ski center in Kosovo.[1][2] Prevalla is a popular destination for hikers or skiers. The village borders a large forest. During the summer, people go there to relax and rest, whereas during the winter people visit it for its seasonal recreational sports. It lies 1,800 m (5,900 ft) above sea level. Prevalla is located in the south of Kosovo in the Sharr Mountains, in the road leads from Prizren via Prevalla to Shtrpce (Strpce).[3][4]

The region belongs to the Sharr Mountains National Park.[5][6][7][8][9]

[edit]

References

[edit]
  1. ^ Prizreni i Lashtë - Morfologjia e ecurive për ruajtjen e kulturës materiale, Muhamed Shukriu, 2001
  2. ^ Prizren 360[permanent dead link], Prizren Municipality
  3. ^ "Prevalla". kosovoguide.com (in Albanian). Archived from the original on 2016-10-23. Retrieved 2016-10-23.
  4. ^ Prizreni - Vendtakim i civilizimeve, Komuna e Prizren, Drejtoria për Turizëm dhe Zhvillim Ekonomik, 2012
  5. ^ "The Beauty of Prevalla". Balkon3. 2014-02-18. Retrieved 2016-10-27.
  6. ^ Monografia e Rajonit Jugor të Kosovës, Arbeiter-Samariter-Bund, 2012
  7. ^ Prizren The Visitor, Komuna e Prizrenit, 2012
  8. ^ Explore the South of Kosovo, The Municipality of Prizren
  9. ^ Prizreni në kohën antike iliro dardane romake bizantine mesjetare osmane, Shoqata Numizmatike Shqiptare "Demastion", 2003
[edit]