Потребител:V111P

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Уикипедия:Вавилон
bg-N За този потребител българският език e роден.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
Потребители по език

Моите потребителски скриптове[редактиране | редактиране на кода]

  • Умно свързване – инструмент за свързване на статии и преглеждане на свързаните статии докато редактирате, при което и поправя пренасочващи препратки (с лесна възможност за отмяна).
  • WebRef – полуавтоматично попълване на шаблона {{цитат уеб}} директно на уебстраницата на източника.
  • Инструменти за уики превод – за намиране на категории, попълване на {{Превод от}} и др. от чуждата Уикипедия от която превеждаме статия.
  • Прост превключвател на клавиатурни подредби – трансформира символите които печатате в други символи, позволява да добавите например [ и ] към клавиатурата си, за да не се налага да превключвате на латиница или да натискате бутони за да ги напечатате.
  • Филтър по препратка или шаблон за „Какво сочи насам“ – добавя филтър с който могат да се премахват от списъка „Какво сочи насам“ страници включващи даден шаблон.
☆ ☆ ☆

Вашите списъци за наблюдение[редактиране | редактиране на кода]

Други полезни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Проблеми с Уикипедия[редактиране | редактиране на кода]

Когато през 2006 г. започнах да редактирам тук вярвах, че за в бъдеще проектът има доста по-високи цели отколкото се оказа. Затова понастоящем използвам българската Уикипедия предимно за да проверявам какви са българските съответствия на някои английски имена и термини. --V111P, август 2008

В един момент съм разочарован колко неща все още липсват или са в лошо състояние в бг У., а в следващия се възхищавам колко много вече е написано (макар и понякога непълно и може би с грешки). Все още обаче липсва възможност за маркиране на проверен от повече от един редактор текст, както и възможност за маркиране на това точно коя информация идва от указания източник. Непрекъснатата борба която трябва да се води с вандали (и не само) също е проблем — незабелязано премахване на информация или добавяне на грешна понякога води до безвъзвратна загуба (скриване някъде в историята) на положен труд. Може би един ден ще има решение на всички тези проблеми. Нужен е и архив на новинарските сайтове за да не се налага изтриване на информация с посочен такъв източник след като сайтът престане да съществува или изтрие архива си. За съжаление няма изгледи това да стане, то и трябва първо да бъде разрешено с промяна в законите за авторските права. --V111P, 2011-2012