Hilton Hotels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Hilton-logó

A Hilton Hotels vállalat a Blackstone kockázati tőke (private equity) társaság tulajdona, miután az alap 2007-ben megvásárolta az alapító Hilton családtól. A 2007-es jelentés szerint több mint 80 országban 2645 szállodája mintegy 485 000 szobával rendelkezik.

A cég franchise-partnerei, -márkái: Hilton Hotels, Conrad Hotels, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations Company, Homewood Suites by Hilton és Waldorf Hilton.

Története[szerkesztés]

A hotelláncot 1919-ben alapította meg Conrad Hilton Ciscóban (Texas) a Mobley Hotellel. Az első Hilton nevet viselő szálloda a Dallas Hilton volt Dallasban (Texas) 1925-ben.

A központ 2009-ben Beverly Hillsből (Kalifornia) McLeanbe (Virginia) költözött.

Hilton-márkák[szerkesztés]

Hilton HHonors program[szerkesztés]

A Hilton HHonors program a vállalat hűségprogramja, amely az összes franchise-partnernél alkalmazható. Például Blue, Silver, Gold, Diamond minősítés megszerzésére van lehetőség.

Az egyetlen olyan hűségprogram, ahol a tagok nemcsak vendégéjszakákat, hanem repülőjegyükhöz szükséges mérföldeket is gyűjtenek a közel 4000 Hilton családi szállodában, mintegy 100 országban. Ingyen szállást, programokat és álomnyaralást nyerhetnek. A program tagjai bármikor átválthatják pontjaikat repülőjegyre is.

Magyarországi Hilton szállodák[szerkesztés]

Hilton Budapest
  • Hilton Budapest
  • Hilton Budapest City
  • Hilton Garden Inn Budapest City Centre (2019)

Híres Hiltonok[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Hilton Hotels
A Wikimédia Commons tartalmaz Hilton Hotels témájú médiaállományokat.