Dordt in Stoom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Pieter Boele in 2012 bij Dordt in Stoom
Dordt in Stoom, 2006
De Castor tijdens Dordt in Stoom

Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de binnenstad van Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.

Tijdens het evenement zijn veel stoommachines (stoomschepen, stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. De stoommachines zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland. Dordt in Stoom werd voor het eerst in 1985 gehouden en keert sinds de tweede editie in 1986 op ieder even jaartal in mei terug. In 2010 bezochten ongeveer 215.000 mensen het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Dordt in Stoom met de medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. De toegang tot het evenement is gratis. Voor reizen met de stoomtrein, tochten met stoomboten en bezoeken aan de modelbouwshow zijn kaartjes te koop. Ook is er een busdienst met veteraanbussen van/naar het centrum van Dordrecht bij de kade naar/van het spoorwegstation. Ook is het mogelijk een kaart aan te schaffen voor één dag onbeperkt reizen met alle vervoermiddelen van het stoomevenement en het bezichtigen van alle schepen en shows.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Dordt in stoom van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.