Gebruiker:Jcwf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Deze gebruiker neemt deel aan het Wikiproject Suriname

Jcwf is al heel lang bezig met Wikipedia (2002 geloof ik), ook op andere webstekken dan deze. Mijn wikithuis is voornamelijk het Nederlandse WikiWoordenboek.

De teller stond hier op 400 of toen ik mijn eerste onbeholpen bijdragen hier geleverd heb en hoewel ik aan van alles en nog wat gewerkt heb zijn jaarbladzijden altijd een rode draad geweest.

Zo nu en dan doe ik nog wel eens een duit in het zakje hier, maar dat is een uitzondering.

Vreemde talen kennen en spreken is prachtig en een verrijking van het leven. Je eigen taal laten verloederen is het tegenovergestelde.

Het ene vereist inzet en inspanning, het andere is niets dan denkluiheid en zelfverwaarlozing.

Wikipedia en taalverloedering[bewerken | brontekst bewerken]

Officieel heet het dat dit de Nederlandstalige wikipedia zou zijn, maar in werkelijkheid wordt het Nederlands hier zwaar achtergesteld bij het Engels en heerst er een ware taalterreur tegen het Nederlands hier.

Voorbeelden[bewerken | brontekst bewerken]

Zelfs de Hoge Raad gebruikt de term buitengaatse onderneming [1] voor het Engelse "offshore". Op 7 April 2016 heb ik daarom op Panama Papers (wat natuurlijk in het Engels moet, stel je voor dat het Nederlands daar een eigen term voor zou krijgen!!) de term veranderd. Werd uiteraard teruggedraaid, want Nederlands mag hier niet.

  1. [http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:PHR:2015:383 Hoge Raad