Wikipedia:GLAM/Fotomuseum Antwerpen/Gevaert-papierproject

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Resultaten


Gevaert fotopapier
GLAM/Fotomuseum Antwerpen/Gevaert-papierproject
Gehouden in Fotomuseum Antwerpen
Data 9 september 2023 10:00-15:00
Organisator Fotomuseum Antwerpen
Thema Gevaert fotopapier

Het Gevaert papierproject ontsluit de collectie Agfa-Gevaert, met een hoofdfocus op de (informatie over) fotopapieren die bewaard zijn in het archief. Informatie over analoog fotopapier verdwijnt namelijk razendsnel – over Gevaert fotopapier is digitaal nauwelijks iets bekend.

Het Fotomuseum Antwerpen (FOMU) ontsluit in het Gevaert Papierproject de historische collectie van Agfa-Gevaert. Zo stellen we een schat aan fotopapier, fotodocumentatie, verpakkingen en stalenboeken uit de periode 1894-1964 open naar het brede publiek. De collectie van Agfa-Gevaert is erg omvangrijk. Al het beschikbare materiaal ontsluiten zou het project te ver leiden. Daarom ligt de focus op fotopapieren, fotoverpakkingen en documentatie, goed voor ongeveer vijftig lopende meter. Daarnaast komt het FOMU zelf met hun collectie fotoverpakkingen en stalenboeken, goed voor ongeveer 2.550 bijkomende items.

Het FOMU organiseert een schrijfsessie voor Wikipedia, waarin vrijwilligers onder begeleiding artikels aanmaken over de verschillende fotopapieren die Gevaert produceerde. Het FOMU voorziet het bronmateriaal en de afbeeldingen zodat er vlot geschreven kan worden. Plaatsen zijn beperkt, we vragen je vooraf in te schrijven. Met je inschrijving (gratis) kan je die dag ook het museum bezoeken en de huidige tentoonstellingen.

  • 10u: ontvangst met koffie en thee aan de leeszaal van het FOMU
  • 10u15-11u: uitleg schrijven voor Wikipedia en opzet van het project
  • 11u-12u30: begin aanmaken artikels
  • 12u30-13u30: broodjeslunch
  • 13u30-15u: verder aanmaken artikels

Je vind alvast een overzicht van mogelijke artikels waar we over willen schrijven. Deelnemers aan de schrijfsessie kunnen genieten van gratis koffie en thee vooraf, en een broodjeslunch om 12u30.

Lijst van onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]