Användardiskussion:Ashkdahlen

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
(Omdirigerad från Användare:Ashkdahlen)
Blockerad användare

Den här användaren är blockerad från redigering på Wikipedia.


Redigeringar från detta användarkonto Blockeringslogg Aktuell blockeringsstatus
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten Iranisten.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten Lars-Erik Ekestam.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten Jameshagelin.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten Ashk Dahlen.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten Anang192.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Marionettanvändare

Den här användaren är en bevisad eller misstänkt användare av marionetten SurenaCarrhae.


Se dess användarbidrag eller blockeringslogg för detaljer.
Information
Information
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Ashkdahlen!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Tack för dina bidrag. Att kunna skapa källhänvisningar är särskilt viktigt. Om du har frågor, kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikipedia. Om det du letar efter inte finns där, fråga gärna på sidan för Wikipediafrågor eller ta kontakt med en av våra faddrar!

Det vanligaste nybörjarfelet är att man inte skriver; om du känner för att redigera en artikel, gör det! Det är inget större problem om du gör språkliga fel eller glömmer några uppgifter, andra rättar till sådant med tiden. Undvik dock att uppge direkt felaktiga uppgifter och sakfel. Du kan testa wikitekniken i Sandlådan (eller i din personliga sandlåda).

Om du vill kan du skriva lite om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver naturligtvis inte avslöja någon personlig information.

Några sidor att börja läsa:

  • Nybörjarkursen – Grundläggande information om Wikipedia.
  • Grundprinciperna – Information om Wikipedia sammanfattat i fem punkter.
  • Deltagarportalen – Länkar till informationssidor om Wikipedia samt förslag på vad du kan göra för att hjälpa till här.

Du kan också skriva {{Hjälp}}din diskussionssida och ställa din fråga där under. Återigen, Välkommen!

--Peterhamrin 11 maj 2006 kl.14.58 (CEST)


Bildlicens och källa? Bilden Bild:TageLindbom.jpg som du har laddat upp saknar information om licens och/eller källa och kan komma att raderas om dess licensstatus inte kan fastställas. Var vänlig och gå till dess sida och ange licensinfo (ex. {{GFDL}} eller {{PD}}) samt uppge källan. Är det du själv som tagit bilden bör du skriva; Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]], eller annars bör du kontakta upphovsrättsinnehavaren samt lägga in en länk till godkännandet/källan. Är bilden uppladdad från annan wikipedia, interwikilänka till bilden ifråga. Bilder med oklar upphovsrätt kan komma att raderas. Se även Meddelanden för upphovsrätt.

--Peterhamrin 11 maj 2006 kl.14.58 (CEST)

Samma sak gäller för bilden Bild:Frithjofschuon.jpg. Hälsningar Nicke L 11 maj 2006 kl.17.03 (CEST)
Trevligt med bilder på Lindbom och Schuon! =) --Auc 11 maj 2006 kl.17.39 (CEST)
Och även denna Bild:Manaaghaee.jpg och Bild:Manas.jpg. /Daniel78 18 maj 2006 kl.19.21 (CEST)

Hej! Observera att bilden som du laddat upp sannolikt är upphovsrättsskyddad av förlaget. Därför måste du förmodligen ha förlagets skriftliga tillstånd att publicera den här. Mvh Riggwelter 18 maj 2006 kl.11.19 (CEST)

OK

Mer information[redigera wikitext]

Hej igen! Jag tror att du kan ha nytta av att läsa mer om bilder och upphovsrätt på denna sida. Mvh Riggwelter 18 maj 2006 kl.11.30 (CEST)

Denna bild har jag själv tagit och har därmed upphovsrätt till.
Jag antar att du menar Bild:Gnistornas.jpg? Du har tagit bilden av boken, men det är sannolikt så att förlaget har upphovsrätten till själva boken inklusive dess formgivning, omslag, m.m.. Då kan bilden inte publiceras på Wikipedia. Mvh Riggwelter 22 maj 2006 kl.14.33 (CEST)
Nej jag syftade på bilden manas.jpg. Gnistornas skall jag byta ut till en bild som jag har upphovsrätt till.
OK. Då behöver du gå in och märka bilden Bild:Manas.jpg med rätt licens så den inte raderas. Riggwelter 22 maj 2006 kl.14.40 (CEST)
Hej, det räcker inte med att skriva "Foto av:", du måste använda en licensmall som t.ex. {{GFDL}} eller {{PD}} eller någon annan licens. /Daniel78 22 maj 2006 kl.19.46 (CEST)

Nu tror jag att mina foton är märkta korrekt?

Hej, nej inte Image:Manas.jpg i varje fall. Som jag skrev ovan måste du lägga till licensmall med t.ex. {{GFDL}} eller {{PD}}. Det vill säga du måste gå till bildsidan och redigera den och skriva in det där. När man lägger till text som är inom {{ och }} så expanderas det automatiskt av wikipedia till den angivna mallen. /Daniel78 23 maj 2006 kl.14.18 (CEST)

Såhär: Mana Aghaee Foto: Mall:Ashk Dahlén  ??

Nja. Vänta lite så skall jag skriva en förklaring. Riggwelter 23 maj 2006 kl.14.54 (CEST)

Projekt islam[redigera wikitext]

Jag uppskattar verkigen att du skriver nya artiklar och vill vara med i projektet. Kul! (Jag antar att det är den här användaren som gäller. Det som du skrivit på deltagarlistan är AshkDahlen, med versalt D.) --Auc 22 maj 2006 kl.14.46 (CEST)

Ja det stämmer det är jag som skrivit upp mig. Jag angav fel användarnamn bara.

Gör så här[redigera wikitext]

Hej Ashk! Jag tycker mig förstå att du inte riktigt är med på vad vi menar. jag skall försöka förklara. Det mesta materialet som laddas upp på Wikipedia får en upphovsrättsstämpel som heter GNU Free Documentation License. Om du vill sätta dig in i vad den innebär kan du läsa mer här. Med bilder och andra illustrationer är det knepigare, eftersom de kan vara belagda med någon annan form av Upphovsrätt. När man lägger in en illustratiuon måste man alltså vara 100 % säker på vilken upphovsrätt som kan gälla för just den illustrationen som laddas upp. För bilder du tagit själv, och som inte är foton av bilder/tavlor/böcker/illustrationer/etc som någon annan kan ha upphovsrätten till, måste du själv när du laddar upp bilden välja vilken licens som skall gälla. Den vanligaste licensen är GNU Free Documentation License, mnen det förekommer även ett antal andra licenser. Om detta kan du läsa på Wikipedia:Bildfrågor.

  1. Läs igenom Wikipedia:Bildfrågor
  2. Bestäm dig för vilken licens du skall använda (sannolikt GFDL eller PD).
  3. Gå till den bilden du skall märka och klicka på "redigera"
  4. Lägg in rätt licensmall. Detta gör du genom att skriva {{GFDL}} eller {{PD}}.
  5. Utöver rätt licensmall skriver du lämpligast: "Foto av [[Användare|Ashkdahlen|Ashkdahlen]] och det årtal du tagit bilden.

Om du vill att jag skall göra det åt dig, meddela mig vilken licens du vill använda för t.ex. Image:Manas.jpg. Då kan jag lägga in den och så kan du se hur jag gjorde och göra på samma sätt med dina andra bilder som saknar licens. Glöm inte tala om när du tog bilden. Mvh Riggwelter 23 maj 2006 kl.15.01 (CEST)

Hej Riggwelter, Det låter som en god idé. Bilden tog jag 2003.
OK! Vilken licens vill du märka bilden med? Riggwelter 23 maj 2006 kl.15.26 (CEST)
{{GFDL}}
Jag gör det genast och kommer att meddela dig här när jag är klar. Riggwelter 23 maj 2006 kl.15.29 (CEST)
Tack så mycket.
Hej Ashk! Nu har jag fixat det åt dig så du kan se hur det går till. I framtiden, när du laddar upp bilden, finns det redan på uppladdningssidan en rullist där du väljer vilken licens du vill använda. Har du frågor om hur det går till får du gärna fråga mig på min diskussionssida. Nu föreslår jag att du gör samma sak som jag gjorde med den här bilden på de andra bilderna som du laddat upp (och som du har upphovsrätten till). En sak till: Det är brukligt att signera inlägg på användardiskussionssidor. Detta gör du genom att skriva fyra tildetecken (~~~~) efter ditt inlägg. Då signeras det automatiskt med namn och klockslag. Notera dock att man aldrig signerar själva artikeln. Lycka till - hör av dig om du undrar något! Mvh Riggwelter 23 maj 2006 kl.15.35 (CEST)

Tack ännu en gång! Ashkdahlen 23 maj 2006 kl.15.40 (CEST)

Hus
Hus

Hej!

Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också en community. Om du vill, får du gärna skriva litet om dig själv på din användarsida (Användare:Ashkdahlen), så lyser den inte röd i bevakningslistor, artikelhistorik och när du signerar diskussionsinlägg. Att skapa en användarpresentation är valfritt och behöver inte innehålla personuppgifter, men det är trevligt om du berättar något om vad du vill göra på Wikipedia.

» ågязи(disk.|bidr.) den 10 juni 2006 kl.22.59 (CEST)

Fakhr al-din Araqi.jpg[redigera wikitext]

Hej. Jag undrar om du kommer ihag vad Bild:Fakhr al-din Araqi.jpg ar ett fotot av, eller annu battre vem som malat den/ hur gammal den ar. MVH /Lokal_Profil 28 februari 2007 kl. 14.29 (CET)[svara]

Bild:Bismillah.jpg[redigera wikitext]

Hej igen, undrar om det är du som skapat symbolen i Bild:Bismillah.jpg eller om du enbart har fotograferat av en redan existerande 2-D ritning /Lokal_Profil 6 mars 2007 kl. 00.10 (CET)[svara]

Hej. Jag undrar om fotografen Jan Johansson har givit tillstånd till att bilden publiceras under GFDL? /Lokal_Profil 17 april 2007 kl. 19.26 (CEST)[svara]

Nya friska tag...[redigera wikitext]

Du är inbjuden att delta i Wikipedia:Projekt islam! Projektet syftar till att förbättra täckningen och kvaliteten på artiklar relaterade till islam på svenskspråkiga Wikipedia. Vi skulle uppskatta om även du ville delta!

--Auc 13 mars 2008 kl. 23.10 (CET)

Att skriva om sig själv[redigera wikitext]

Hej! Att redigera artikeln om sig själv strider mot Wikipedias riktlinje om intressekonflikter. Vänligen undvik detta. Riggwelter 28 maj 2008 kl. 13.46 (CEST)[svara]