Scheveningen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arka planda Scheveningen iskelesi, limanın mendireğinden görünüm
Wassenaar yakınlarındaki plajdan bakıldığında Scheveningen iskelesi

Scheveningen Hollanda'nın Lahey şehrinin sekiz ilçesinden biri ve aynı zamanda o şehrin bir nahiyesidir. Scheveningen, uzun, kumlu bir plajı, gezinti yeri, iskelesi ve deniz feneri olan modern bir sahil beldesidir. Plaj, rüzgar sörfü ve kiteboard gibi su sporları açısından popülerdir. Liman hem balıkçılık hem de turizm için kullanılmaktadır.

Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Scheveningen'de, çoğunluğu yaşlı olan az sayıda kadın hala yerel Scheveningen kostümü giyiyor.[1] Bunun yakında geçmişte kalması bekleniyor.

Yerel lehçe olan Scheveningen lehçesi artık gençler tarafından neredeyse hiç konuşulmuyor.[2] Orijinal köy topluluğunun kapalılığı nedeniyle, Scheveningen'in birçok eşit soyadı vardır. Bu, aileleri daha iyi ayırt etmek için yerel tabirle takma adların kullanılmasına yol açtı. 20. yüzyılın başlarından itibaren balıkçı köylerinin açılmasıyla bu fenomen yavaş yavaş geçerliliğini yitirmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Klederdracht". www.vlaggetjesdag.com. 11 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  2. ^ P. van der Eijk (10 Eylül 2004). "Oe 't ôit vrooger 'eweest 'êt". www.nrc.nl. Erişim tarihi: 27 Mart 2018. 
  3. ^ "Scheveningse familie namen". www.allemaalscheveningers.nl. 10 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018.