Шосткинська гімназія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шосткинська гімназія — це навчальний заклад Шосткинської міської ради із поглибленим вивченням іноземних мов, що знаходиться в місті Шостка Сумської області.

Історія[ред. | ред. код]

Гімназія була заснована у 1991 році на базі середньої загальноосвітньої школи № 3. Основним завданням такої школи стало забезпечити можливість надання освітніх послуг, спрямованих на вивчення української філології, двох іноземних мов — англійської, німецької.

Першим директором новоствореної гімназії був Шостак Микола Федорович. З його ініціативи та за підтримки завідувачки міського відділу освіти був відкритий навчальний захід, що відразу ж став відомим і в області, і за її межами.

На кожній навчальній паралелі було два класи, кожним із них опікувався куратор. Учителі-предметники забезпечували глибоке засвоєння знань за всіма чинними програмами, діти залюбки вивчали іноземні мови, вони мали можливість різнобічно розвиватися.

Загальні відомості[ред. | ред. код]

У наш час це сучасний навчальний заклад, де працюють висококваліфіковані фахівці, закохані у свою справу.

Із року в рік учні школи посідають призові місця на предметних олімпіадах різного рівня — міських, обласних, республіканських, перемагають у різних творчих конкурсах, спортивних змаганнях. У гімназистів цього навчального закладу є можливість здобути Шпрахдиплом (мовний диплом німецького зразка) і потім навчатися у вузах Німеччини, а пройшовши відповідний відбірковий конкурс, навчатися протягом рокуза програмою FLEKC у США.

Досягнення[ред. | ред. код]

У класах середньої ланки ведеться профільна підготовка, а учні старшої школи мають можливість покращувати свої знання за програмою одного з курсів за вибором: з англійської мови, української, німецької, з історії та правознавства.[1]

Випускники Шосткинської гімназії в цілому готові до самостійного життя. Вони успішно складають іспити державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежжного оцінювання. Більшість із них стають у подальшому високоосвіченими спеціалістами, відповідальними громадянами своєї держави.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Шостка у фотографіях