Користувач:Oleh131080

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Соломченко Олег Ігорович - громадський діяч, народився 13 жовтня, 1980 року в м. Косові, Івано-Франківської області.

Закінчивши загально-освітню школу №1 у м.Косові, вступив до коледжу прикладного та декоративного мистецтва ім.Касіяна в м.Косові, за спеціальністю "художня обробка шкіри".

Під час навчання одружився з Вікторією Гаврилей, а у 2000 році народилася донька Соломія.

В 2001 році вступає до Львівського національного Університету ім. І. Франка на факультет міжнародного права за спеціальністю "юрист-міжнародник". Під час навчання в університеті 2001 року прийнятий на роботу двірником в Косівські дитячі ясла-садок №1 "Сонечко".

2002 рік прийнятий на посаду спеціаліста з питань усних звернень громадян в Косівській районній раді. До кінця 2005 року працював в Косівській районній раді на посаді головного спеціаліста з питань усних звернень громадян.

На громадських засадах призначений на посаду голови молодіжної адміністрації в Косівському районі. На даній посаді засновує стипендіальну допомогу обдарованим студентам КДІПДМ з малозабезпечених сімей. Під час головування неодноразово приймає активну громадську участь в загально-державних та міжнародних семінарах та навчаннях різних рівнів.

Після навчання в університеті активно брав участь в громадсько-політичному житті району. 2005 році очолює політичну організацію Громадянська партія "ПОРА" в Косівському районі. Активний учасник Помаранчевих подій, координатор різноманітних молодіжних акцій.

2006 році обраний депутатом Косівської районної ради і в тому ж році обраний на посаду заступник голови Косівської районної ради. (присвоєно 9 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Наприкінці 2007 року група депутатів "Пори", фракції БЮТ та частини фракції Наша Україна у депутатському корпусі Косівської районної ради створюють демократичну коаліцію усуваючи з посади голову Косівської районної ради та більшістю від складу районної ради Соломченко Олег Ігорович стає виконуючим обовязки голови Косівської районної ради.

2008 році незаконно звільнений із займаної посади в звязку із достроковим припиненням повноважень.

2013-2014 рр брав активну участь в Революції Гідності, сотник 32-ої Сотні Самооборони Майдану