Користувач:Vitaly Stepanchuk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
             КНЗ "Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат" Житомирської обласної ради
 
 Історія нашого закладу  бере початок з 18 століття. На частині території жіночого монастиря, яка називалась «Дівоче поле», був побудований сирітський притулок.
 При притулку  функціонувала домова церква, названа на честь Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Відлунням того періоду є фреска – Розп’яття Ісуса Христа, що збереглася до нині в одному з класів нашої школи. 
 У 1907 році сталася знакова подія – у цій церкві був хрещений С.П.Корольов, видатний конструктор космічних кораблів. У 2007 році на честь століття знаменної події була відкрита меморіальна дошка.
 Після Жовтневої революції в 1920р. заклад був перетворений на дитячу комуну , яка мала назву Дитяча хата ім. М.Щорса.
 Після Великої Вітчизняної війни заклад перетворився на спеціальний дитячий будинок для дітей загиблих воїнів.
 23 квітня 1959 року на базі дитячого будинку була створена школа-інтернат для розумово відсталих дітей.
 В радянський час інтернат був базовою експериментальною школою для студентів та викладачів дефектологічного факультету Київського державного педагогічного інституту імені Драгоманова.
 Сьогодні  наш заклад – це Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, в якій щорічно в середньому навчаються 220 дітей  серед яких близько 30 дітей навчаються вдома.

В школі навчаються діти з особливими освітніми потребами за програмою загальноосвітньої школи. По закінченні школи діти отримують свідоцтво установленого зразка.

 Крім загальноосвітніх, діти вивчають предмет трудове навчання за профілями: швейна, столярна, штукатурно-малярна та будівельна справа.
 Переважна більшість випускників школи продовжує навчання в професійно-технічних навчальних закладах, де оволодівають професіями: швачка, штукатур, маляр, лицювальник, муляр, столяр та іншими.
  Навчально-виховний процес у школі спрямований на максимальний розвиток дитини, корекцію її вад. Наповнюваність класів-груп – 12 чоловік . Це дає можливість вчителям, вихователям більше часу працювати з кожною дитиною окремо. Цікавим, змістовним життям живуть діти в позаурочний час. Під час занять в гуртках за інтересами, спортивних секціях діти розвивають свої здібності, розширюють кругозір, у них формується впевненість у своїх силах, навички самостійності.
 Наші учні є призерами обласних фестивалів, спартакіад, олімпіад з трудового навчання.  У школі діти знаходяться на державному утриманні. Харчування – 4-разове.
 Адреса школи: м.Житомир,
 вул. Дитячої Комуни, 12
 телефон: 0412- 47-08-70
 сайт: http://spec-internat.zt.sch.in.ua/