Käyttäjä:Ilmaisin

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Käyttäjä:Ilaiho)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
sv-1 Denna användare har baskunskaper i svenska.
Tämä käyttäjä on ollut Wikipediassa
19 vuoden ja 6 päivän ajan.
Tällä käyttäjällä on seulojan oikeudet suomenkielisessä Wikipediassa. (katso käyttäjän oikeudet)
Tällä käyttäjällä on palauttajan oikeudet suomenkielisessä Wikipediassa.
(katso käyttäjän oikeudet)
Sähkötysilmaisin
Savunilmaisin

Ilmaisin (ent. ilaiho) muokkasi tunnuksella ensimmäisen kerran 8. huhtikuuta 2005. Sitä ennen olin muokannut jonkin aikaa IP-osoitteella.

Muokkausnäkökannaltani olen nykyään lähinnä inklusionisti ja immediatisti. Tämä tarkoittaa sitä, että myös vähäpätöisen oloisista aiheista voidaan kirjoittaa Wikipediaan, kunhan aihetta käsitteleviä lähteitä löytyy. Niin ikään arvostan sitä, että Wikipediaan tehtävät lisäykset tehdään suoraan mahdollisimman laadukkaasti ja kunkin parhaan kyvyn mukaan sen sijaan, että odotetaan "jonkun muun" sitten korjaavan ne.

Miksi ei deletionismia?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deletionismi-esseesivu kertoo:

»Tuntemattomista aiheista kirjoitettujen artikkeleiden tiedot on vaikeaa ja aikaavievää vahvistaa. Tietojen vahvistamattomuus avaa oven fiktiolle ja mainostukselle. Tämä myös murentaa käytännössä Wikipedian ei uutta tutkimusta -periaatteen.»

Pidän tätä huonona perusteluna. Wikipediassa tiedoille pitää joka tapauksessa olla lähteet. Lähteitä ollaan onnistuttu väärentämään myös hyvin merkittävänoloisille mutta keksityille aiheille.

Vaikka Wikipedian laadunvalvonta ei missään tapauksessa ole likimainkaan täydellistä, on se huomattavasti kehittynyt projektin alkuajoista. Nykyään periaatteessa kaikelle tiedolle vaaditaan luotettavat lähteet. Ajattelisin siis, että jos tieto on tarkistettavissa luotettavista lähteistä, on se silloin myös merkittävää. Jos jostain aiheesta pystyy kirjoittamaan kattavahkon, hyvin lähteistetyn tietosanakirja-artikkelin, on aihe tervetullut Wikipediaan.

Mainostusperustelu on myös ontuva, sillä mainosmaista sisältöä ei tule suvaita, oli artikkelin aihe sitten merkittävä tai ei.