Epica (album)

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Untitled
Kamelot epica.jpg
by Kamelot
Professional ratings
Review scores
Source Rating
Metal Storm 10/10 stars[1]
Sea of Tranquility 4/5 stars[2]
Sputnikmusic 5/5 stars[3]
The Metal Crypt 5/5 stars[4]
Metal Temple 8/10 stars[5]
The Metal Circus 9/10 stars[6]

Epica este cel de-al saselea album semnat de grupul american Kamelot. A fost lansat la data de 31 ianuarie, 2003 prin casa de discuri Noise Records. A fost primul album conceptual din cariera lor. Acest album, impreuna cu The Black Halo (2005), este o opera rock inspirata din Faust de Goethe. Epica spune povestea primei parti, in timp ce The Back Halo spune povestea celei de-a doua parti (Faust are doua parti). Majoritatea versurilor au fost scrise inainte ca muzica sa fie compusa. Grupul Epica si-a ales numele trupei dupa albumul celor de la Kamelot.

Personaje[edit]

 • Ariel (Roy Khan) – Ariel este un om curios, determinat si arogant. Geniul sau nu este egal de nimeni. Fiind un mare om de stiinta si un filosof, a ajuns sa fie dezamagit de incapacitatea acestor discipline de a da un raspuns intrebarilor existentiale, astfel ca se hotaraste sa plece in cautarea marilor adevaruri universale. Crede cu putere ca viata lui are un sens doar daca reuseste sa descopere cunoasterea transcedentala. Ariel este Heinrich Faust din opera lui Goethe.
 • Helena (Mari) – Helena a crescut cu Ariel si este indragostita de el. Ea este singura persoana pe care Ariel a iubit-o cu adevarat. Ea reprezinta inocenta si puritatea. Este echivalentul personajului Gretchen din opera lui Goethe.
 • Mephisto (Roy Khan) – Mephisto este un inger rebel care a fost izgonit din rai. Acesta face tot posibilul pentru a se intoarce alaturi de Dumnezeu. Ii dispretuieste pe oameni pe care-i considera inferiori. Mephisto este singurul personaj al carui nume se regaseste si in opera lui Goethe.

Intriga[edit]

Povestea are loc intr-un spatiu si timp necunoscut. Dumnezeu a hotarat ca toti ingerii sa fie pe picior de egalitate cu oamenii de pe Pamant, insa unul dintre ei a refuzat sa se supuna (Mephisto), spunand ca el nu primeste ordine decat de la Dumnezeu. Din cauza aceasta este alungat din rai, insa Dumnezeu ii ofera o sansa (Prologue): daca Mephisto reuseste sa-i cucereasca sufletul lui Ariel (omul pe care Dumnezeu il iubea cel mai mult), atunci va putea reveni in rai. Daca nu, Mephisto va fi condamnat pentru totdeauna sa traiasca in iad. Mephisto accepta si pleaca in cautarea lui Ariel.

Intre timp, Ariel incepe cautarea raspunsurilor la intrebarile "care este sensul vietii ?" si "de ce Dumnezeu a creat oamenii ?" (Center of the universe). Ajunge la concluzia ca nici stiinta si nici religia nu ii pot da vreun raspuns. Simtindu-se pierdut, se hotaraste sa plece in lume. Isi ia la revedere (Farewell) de la oamenii din jurul sau si de la Helena, promitand ca niciodata nu se va intoarce. Anii trec in cautarea sa fara ca aceasta sa aduca vreun rezultat. In cele din urma isi intoarce privirea spre ocultism (The edge of paradise). De asemenea, incepe sa regrete decizia de a parasi locurile natale si de a o lasa in urma pe Helena (Wander). Aflandu-se sub influenta drogurilor, renunta la cautarea sa si decide sa se sinucida, fiind convins ca niciodata nu va putea gasi raspunsurile pe care le doreste. In acel moment apare Mephisto (Descent of the Archangel) care ii propune sa-l ajute in cautarea sa, cu conditia ca atunci cand va muri, sufletul lui Ariel sa-i apartina lui Mephisto. In mod misterios, Ariel este transportat in castelul lui Mephisto acolo unde are loc o petrecere in cinstea sa (A feast for the vain). Dupa festin, Ariel accepta oferta lui Mephisto, cu conditia ca el sa-si doreasca sa traiasca pentru totdeauna intr-un moment de fericire. Constientizand faptul ca in momentul acela orice alta alta metoda de a putea avea sufletul lui Ariel ar fi fost sortita esecului, Mephisto accepta.

La plecarea din castel, Ariel se intalneste cu Helena (On the coldest winter night) care-l cautase in toti acei ani. Socat de regasire, Ariel se bucura foarte mult, fiind cu adevarat fericit dupa un timp indelungat. Cu toate acestea, nu poate alunga din mintea sa cautarea marilor raspunsuri. Totusi, cei doi petrec noaptea impreuna si Helena ramane insarcinata. Dupa o luna de zile in compania Helenei, Ariel decide ca este din momentul sa plece (Lost & Damned), simtand ca alaturi de Mephisto isi va putea realiza marele vis. Ariel ii spune Helenei: ""love means nothing to me, if there is a higher place to be." O implora pe aceasta sa nu-l urmeze, spunand ca vrea s-o protejeze astfel de orice rau care i s-ar putea intampla. Dupa plecarea lui Ariel, Helena ramane cu sufletul distrus si spune ca-l va iubi pe Ariel si in moarte (Helena`s theme). Fata se sinucide inecandu-se. Copilul inca nenascut moare si el. Trupul ei este descoperit, iar Ariel afla de moartea si sarcina sa. Plange la locul unde Helena luase viata sa si pe a copilului lor (The mourning after (Carry On)).

Suferind foarte mult, Ariel se intreaba daca mai are vreun sens sa-si continue aventura. Da vina pe cele intamplate nu doar pe el, ci si pe Dumnezeu (III wats to Epica), dar Mephisto il incurajeaza sa nu renunte, spunand ca sentimentele sunt cele care-i impiedica pe oameni sa progreseze. Atfel ca Ariel merge mai departe sub puternica influenta a lui Mephisto. In tot acest timp, Helena il va veghea din rai.

Povestea lui Ariel continua in The Black Halo.

Clasamente[edit]

Clasament (2003) Peak
position
Finnish Albums Chart[7] 28
Japanese Albums Chart[8][not in citation given] 47
Japanese International Albums Chart[9][not in citation given] 4
German Albums Chart[10] 59
French Albums Chart[11] 117


Componenta trupei[edit]

Invitati[edit]

 • Solista – Mari Youngblood (piesele 2, 13, 16)
 • Clape si aranjamente orchestrale – Miro
 • Additional guitars – Sascha Paeth
 • Electric guitar la piesa "Descent of the Archangel" – Luca Turilli
 • Clape – Günter Werno and Jan P. Ringvold
 • Cor – Robert Hunecke-Rizzo, Cinzia Rizzo, Annie and Herbie Langhans
 • Bandoneón on "Lost & Damned" – Fabricio Alejandro
 • Rodenberg Symphony Orchestra
 • Acoustic bass on "On the Coldest Winter Night" – Olaf Reitmeier
 • Djembe on "On the Coldest Winter Night" – Robert Hunecke-Rizzo
 • Master of Ceremonies on "At the Banquet" and river spirit on "Helena's Theme" – John Wilton
 • D-bass on "On the Coldest Winter Night" – Andre Neygenfind

Referinte[edit]

 1. ^ , Ivan (18 September 2003). "Kamelot - Epica". Metal Storm. Retrieved 2012-10-15. 
 2. ^ Popke, Michael (15 January 2003). "Kamelot: Epica". Sea of Tranquility.com. Retrieved 2012-10-15. 
 3. ^ "Sputnik music review review". 
 4. ^ "The Metal Crypt review". 
 5. ^ "Metal Temple review". 
 6. ^ "The Metal Circus review". The Metal Circus.com. 
 7. ^ Steffen Hung. "Kamelot - Epica". finnishcharts.com. Retrieved 2003-01-18. 
 8. ^ "キャメロット - エピカ". Oricon.co.jp. Retrieved 2003-02-19. 
 9. ^ "キャメロット - エピカ". Oricon.co.jp. Retrieved 2003-02-19. 
 10. ^ "Kamelot - Epica". kamelot.com. 
 11. ^ Steffen Hung. "Kamelot - Epica". lescharts.com. Retrieved 2003-01-18. 

External links[edit]