Nexhati Tafa

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Nexhati Tafa (born 17 April 1952, in Kavajë) is an Albanian screenwriter, producer and director. He has written screenplays for some of the biggest films Kinostudio Shqipëria e Re has ever produced.[1]

Feature films[edit]

 • Përdhunuesi (1994)
 • Zemra e nënës (1993)
 • Vdekja e kalit (1992)
 • Enigma (1991)
 • Sinjali i dashurisë (1988)
 • Treni niset në shtatë pa pesë (1988)
 • Të mos heshtësh (1985)
 • Taulanti kërkon një motër (1984)
 • Shirat e vjeshtës (1984)
 • Apasionata (1983)
 • Njeriu i mirë (1982)
 • Pas vdekjes (1980)
 • Një gjeneral kapet rob (1980)
 • Dëshmorët e monumenteve (1980)
 • Dimri i fundit (1976)
 • Tokë e përgjakur (1976)

Short films[edit]

 • Macet në dëborë
 • Pleqëri të mbarë
 • Për një centimetër (1990)
 • Mundi për tek skena (1988)
 • Nuk harrojmë (1986)
 • Bijtë e rrugicave me kalldrëm (1982)
 • Valbona (1976)
 • Poemë e çelikut (1976)
 • Fëmijët, balta dhe qelqi (1976)
 • Vëllezër Gjimnazistë (1975)

Animated films[edit]

 • Edi dhe nota 4 (1980)
 • Festa e Pranverës (1977)

Documentaries[edit]

 • Primitiv në një qytetërim të ri
 • Lulet e një nate dimri
 • Jetë pas vdekjes
 • Këngëtari i vdekjes
 • Përtej tragjedisë së një dashurie
 • Rron o rron, nuk vdes Fan Noli (1997)
 • Ali Kelmendi (1981)
 • Odise Paskali (1977)

References[edit]