Jump to content

User:AlbertBC

From Wikipedia, the free encyclopedia

Reggane (de Berber "Argan"; àrab: رقان) és una ciutat i municipi, capital del districte de Reggane a la província d'Adrar (centre d'Algèria). Reggane es troba al desert del Sàhara prop d'un oasi. Segons el cens del 2008, té una població de 20.402 habitants amb una taxa de creixement anual del 3,8%. L'ètnia majoritària dels seus habitants es la Berber.

Història[edit]

A l'est de Reggane hi va haver fins a 1965 un lloc de llançament de coets on es van llançar nombrosos coets balístics civils i militars. França va començar el seu programa de proves nuclears a prop de Reggane, realitzant quatre proves d'aquest tipus durant la Guerra d'Algèria en 1960 i 1961, abans de la independència.

Geografia[edit]

La ciutat de Reggane i els seus pobles veïns es troben al costat de l'oasi més meridional de la regió de Tuat, que s'estén cap al nord cap a Adrar. La regió de Tidikelt, una plana amb oasis aïllats, es troba a l'est, incloent ciutats com In Salah, In Ghar, Aoulef i Tit. A l'oest es troba el desert de l'arena Erg Chech, mentre que al sud es troba la gran plana àrida del Tanezrouft.

Clima[edit]

Reggane té un clima desertic (classificació climàtica Köppen BWh), amb estius llargs i sumament calents i hiverns curts i molt càlids. El clima és tòrrid i gairebé sense precipitacions. Les temperatures diürnes ronden els 50 ° C (122 ° F) a l'estiu i les temperatures nocturnes normalment romanen per sobre de 30 ° C (86 ° F). La precipitació mitjana anual és molt baixa, amb només 10 mm (0,39 in). El cel sempre és clar durant tot l'any i el sol, present cada dia. Entre Reggane i la localitat d' In Salah se la coneix com el "triangle de foc" a causa de la calor extrema entre els mesos de maig i setembre. Es una dels llocs habitats mes càlids del planeta.

Transport[edit]

Reggane és l'última ciutat de la pista de terra que porta cap al desert del Tanezrouft en direcció sud a través del desert del Sàhara cap a Mali. La inspecció duanera i policial aquí és obligatòria abans de creuar el desert del Sàhara. La pista de Tanezrouft és la part meridional de la carretera nacional N6 d'Algèria, que connecta amb Adrar al nord i Bordj Badji Mokhtar al sud i esta balizada amb senyals lluminosos (tot i que no funcionen tots i de nit, es recomanable no circular-hi). Una altra carretera, la N52, condueix a través de la regió de Tidikelt a Aoulef i, finalment, cap l'oest a In Salah.

La ciutat disposa de l'aeroport de Reggane, situat a uns 10 quilòmetres a l'est de la ciutat.