User:Coastlinefm

From Wikipedia, the free encyclopedia

WIE ZIJN WIJ HET BEGIN[edit]

De geschiedenis van Coastline FM gaat terug naar 1985, toen de jongerenzender als "illegaal" radiostation van start ging in de kop van Noord-Holland.

Coastline Radio bestond uit een groep jonge DJ's die niet alleen de passie hadden voor muziek maar ook gezamelijk voor hun eigen generatie radio wilde maken. de beste dance, maximum music en jongerenhits van A tot Z... het format sleog aan en Coastline groeide uit tot een zeer populair station, niet alleen onder jongeren. Net als vele andere van dit soort zenders werd ook Coastline diverse keren door de Radio Controle Dienst uit de lucht gehaald.

DE LOKALE OMROEP VAN CALLANTSOOG[edit]

Coastline fuseerde in 1988 met Radio Centraal en uiteindelijk kwam aan dit illegale radio avontuur definitief een einde dat jaar. Coastline ging begin jaren 90 nog van start als lokale omroep van Callantsoog maar het doek leek definitief te vallen, in 1993 kwam er alsnog een einde aan het station.

OP INTERNET IRADIO[edit]

Sinds een paar jaar is Coastline terug en maakt programma's op internet onder de naam Coastline Dance FM met een groot aantal medewerkers uit de beginperiode.

NU OP 94.5FM VOOR EEN GROOT DEEL VAN NOORD HOLLAND NOORD![edit]

In 2012 kreeg Coastline de kans om uiteindelijk legaal via 94.5 FM alsnog iets moois neer te zetten voor deze regio. Feel Good Vakantieradio Coastline 945 FM is een initiatief van de Stichting Radio Noord Nederland en is één van de weinige commerciële omroepen die draait op puur idealisme!

WIJ ZIJN COASTLINE 945 FM,HET STATION MET DE LEUKSTE LUISTERAARS![edit]

PROGRAMMA'S[edit]

Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 10.00 uur Ferry Rademaker 10.00 tot 11.00 uur Peter Wijnants

15.00 tot 17.00 uur Dennis van Aalst 17.00 tot 18.00 uur Rene van Doorn 18.00 tot 19.00 uur Thomas Moreels

Zaterdag

09.00 tot 11.00 uur Rene van Doorn 11.00 tot 13.00 uur Mid weekend Live 13.00 tot 15.00 uur on onderbroken hits 15.00 tot 17.00 uur Wim van Velzen 17.00 tot 19.00 uur Ray Gauthier Live from Canada 19.00 tot 04.00 uur Coastline 945 Dance Night

Zondag

De hele dag genieten van ononderbroken classic en nieuwe hits

DJ'S[edit]

WIE IS WIE? EN HOE IS IEDEREEN BEGONNEN, WAT ZIJN DE INTERESSES, GETROUWD? KINDEREN? WAT VOOR MUZIEK LIGT DE DJ HET BESTE? JE LEEST HET BIJ DJ'S!

FERRY RADEMAKER DE PASSIE BEGON OP MIJN 8E![edit]

Hoi, Mijn naam is Ferry Rademaker, ruim 16000 dagen jong en getrouwd met een prachtige vrouw en 3 super kinderen om me heen.

Mijn passie voor radio dateert van mijn 8e levensjaar, echter mocht ik op mijn 8e jaar nog geen plaats nemen achter de magische knoppen van het "illigale" radio station Radio Nieuwe Diep. Mijn naam werd TOMMY en mocht de telefoon aan nemen! nou Okay dan, ik was natuurlijk allang al blij dat ik "iets" mocht doen in de wereld van heuse radio. Later toen ik wat ouder was mocht ik ook een programmaatje presenteren, daar is uiteindelijk de radiokoorts begonnen!

Radio Noordzee was het station waar ik echt die mogelijkheid kreeg om me uit te leven, heb daar een lange tijd mijn "ding"gedaan. Er was nog een groot en professioneel radio station in Julianadorp, Radio Mi Amigo, maarja daar kwam je niet zomaar bij daar moest je wel wat voor doen! Maanden heb ik daar de deur plat gelopen om maar binnen te komen. Uiteindelijk gebeurde dat toen Mi Amigo omgetoverd werd tot Radio Centraal 94.5 FM (Toeval??) Radio Centraal met een grote club leuke mensen met maar een ding voor ogen: Radio maken! En leuk was het, een studio met echte jingle machines, Technics draaitafels en een grote zwarte analoge studio klok voor mijn neus. Veel vlieguren kunnen maken tussen goeie DJ's

In diezelfde periode startte er een radio station voor jongeren met o.a. Import muziek uit USA & uk. Dat station was in NO TIME.... THE STATION!! Je begrijpt, daarrrr moest ik bij zijn, een aantal weken na de opening kwam ik binnen en werd omgedoopt tot "ROB DE WITT" (omdat ik voor een leuk prijsje een leuk Jingle pakket kon overnemen van Johan Koning omdat die weer onder zijn eigen naam ging draaien).

Bij Coastline is de radio koorts pas echt toegenomen. Ook een vriendenclub waar de band al ruim 25 jaar later nog met sommigen zo sterk is en de meesten spreken elkaar nog en is het contact altijd goed gebleven! Een enkeling spreek ik helaas niet meer maar zo gaat dat. Vele relaties zijn geboren in het clubhuis (studiopand) aan de Molenstraat 11 en net zo vele zijn ook weer gesneuveld, studies hebben zwaar geleden want de molenstraat 11 was the place to be!

Op een dag kwam er een man in ons pand binnen stappen die een Dancing ging openen en daarvoor kwaliteit DJ's zocht. Slimme move..... Waahaha nou dan zat hij bij ons natuurlijk goed! Rene van Doorn, Jos Keyzer en ikzelf waren de gelukkigen die daar aan de knoppen konden schuiven. uiteraard was dit zowel voor de dancing (Pyranha) als voor Coastline een gouden deal! Daar startte mijn leven als Horeca DJ. Jaar in jaar uit! Capri, La Ling, Lipstick, HuisTijdVerdrijf HTV, de Zandloper op zondagmiddag, de Vijverhut in Groote Keeten en 8 jaar Bar Bodega Citadel!

15 jaar gelden startte ik mijn eerste eigen ondeneming en de combinatie Horeca Dj & directeur niet vond passen, dat was het moment (1997) dat ik mijn grote passie in de kast had opgeborgen. nadat ik me volop op de onderneming had gestort en er een succes van had gemaakt nu 15 jaar geleden, en inmiddels alweer 8 jaar een nieuw en ook weer succesvol bedrijf ben gestart met mijn vrouw is het nu wel weer echt tijd de passie uit de kast te halen en af te stoffen.

Om een lang verhaal iets in te korten en enigszins binnen het intro te houden is dit het moment geweest om dit mooie radio avontuur nieuw leven in te blazen. Da's inmiddels alweer een jaar of drie geleden. Met Jan de Boer op vrijdagavond een borrel en "we kunnen wel even een uurtje draaien met Shoutcast!" Dat begon in een kamertje van twee bij twee meter en groeide al weer snel uit tot een volwaardig radiostation met een schitterende studioruimte. Na vele mogelijkheden gedacht te kunnen krijgen is uiteindelijk het onverwachte na 3 jaar gerealiseerd. We kregen de kans (en hadden de mogelijkheid die kans ook aan te nemen) om als enig regionaal commercieel station eigenaar te worden van een frequentie! Voor iedereen die ervan kan genieten wens ik veel luisterplezier op 945!

Luister iedere maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur! Groetjes en tot Maandag of Dinsdag of Woensdag of Donderdag of Vrijdag of Natuurlijk allemaal!!

RENEE VAN DOORN RADIO MET HART EN ZIEL[edit]

Hoi ik ben Jan de Boer maar op Coastline ken je me wellicht beter als mijn alterego: Renee van Doorn. Mijn belangstelling voor radio zat er al vroeg in. Midden jaren 70 raakte ik gefascineerd door de muziek die vanaf de Noordzee werd uitgezonden en binnen een aantal jaar werd de eerste zolderkamerpiraat met een paar vrienden gelanceerd. Uiteindelijk bij een aantal leuke omroepen mogen draaien zoals waaronder Centraal Den Helder en de voorloper Mi Amigo. Als 18 jarige kwam ik in aanraking met een aantal leeftijdsgenoten en we wilde een station opzetten voor onze eigen leeftijdsgroep: Coastline werd in het najaar van 1985 geboren! Een geweldige periode uit mijn leven, we konden iets moois doen voor onze eigen generatie. Nadat Coastline haar uitzendingen als illegale zender moest staken hebben we nog een periode als lokale omroep in Callantsoog gedraaid. Dit avontuur liep niet naar verwachting en werd helaas stopgezet. Ik heb daarna nog een lange tijd bij ZFM Zandvoort en Excellence in Heiloo programma's gemaakt maar werd, mede door de afstand, moeilijker om vol te houden. In 2009 zijn we voor de grap begonnen met Coastline als iRadio maar met dezelfde passie als toen en werd dus ook weer serieus uitgebouwd tot volwaardig station! 2011 was op radiogebied tot nu toe één van de hoogtepunten. Ik deed (ook al weer voor de aardigheid) mee aan een radiocompetitie bij de KRO en werd uiteindelijk eerste. Een mooie ervaring en een bevestiging dat ik het kennelijk niet onaardig doe als programmamaker. 2012 is het nieuwe hoogtepunt in mijn radioloopbaan, de doorstart op FM van Coastline! Samen met gedreven collega's krijgen we een prachtige kans om iets moois in deze regio te verwezenlijken, we geloven er in aan gaan met veel passie aan de slag.

Wil je me horen? Dat kan op zaterdagmorgen tussen 9.00-11.00 en (voorlopig) iedere werkdag tussen 17.00-18.00

Groeten,

Jan de Boer voor jullie: Renee van Doorn ;)

JOHAN DE VRIES OEIOI![edit]

Wie kent zijn kreet niet :)

Johan de Vries is wekelijks te horen met de beste Classic Dance Hits van de afgelopen 40 jaar, van de Tramps tot Tavares!

WIM VAN VELZEN MET ZWETENDE HANDJES STARTTE IK DE EERSTE PLAAT IN![edit]

Hoi, ik ben Wim van Velzen ik heb sinds 1996 een ontzettend lieve vriendin en ik heb vier kinderen, drie jongens en een meisje. Ik ben met radio in aanraking gekomen toen ik in 1989 op Noorderhaven in Julianadorp kwam werken. Ik ben daar een programma gaan doen in de avonduren en weet nog precies hoe de eerste keer ging. Ik werd meteen voor de leeuwen geworpen. Ik kreeg even snel een uitleg hoe het mengpaneel werkte en hoe je een singeltje “scherp” moest zetten. Ik weet het nog als de dag van gister, met zwetende handjes startte ik de eerste plaat in, Tina Turner & Brian Adams met It’s only love. Ik kreeg er steeds meer handigheid in en al snel kreeg ik er een programma bij op de zondagavond. Ik heb in die tijd ook nog een aantal jaren een drive-in discotheek gehad samen met een andere DJ. Inmiddels was ik goed bevriend geraakt met de coördinator van Radio Noorderhaven Peter Wijnants. Hij werd in 1991 gevraagd om een programma te maken bij Coastline in Callantsoog. Kort daarna heeft Peter mij gevraagd een demo te maken om die bij Coastline af te geven. En ja hoor………ik mocht wel een programma maken op de zondag ochtend tussen 9 en 11. Niet echt prime-time maar mij hoorde je niet klagen. De stap van Radio Noorderhaven naar Coastline was enorm, het professionalisme straalde er van af. Ik heb kort daarop ook wat productiewerk gedaan voor Renee van Doorn’s “30 Beste van het Noord westen”, dé hitlijst van Coastline op dat moment. Helaas hield het avontuur op toen Coastline stopte met uitzenden als lokale omroep van Zijpe. Voor mij het einde van een supertijd, iets wat ik nooit had willen missen. Ik heb daarna heel lang niets meer op radiogebied gedaan tot ik Jan de Boer weer een keer tegen kwam bij Peter Wijnants thuis. Hij vertelde dat ze met een klein clubje weer nieuw leven hadden geblazen in Coastline, nu als internetradiostation onder de naam Coastline Dance FM. Ik was meteen weer enthousiast en ben in mei 2010 op de zaterdag begonnen met “van Velzen op je radio” tussen 15.00 en 17.00 uur en doe dat nu nog steeds. Naast de radio spreek ik ook jingles, promo’s en commercials in. IK BEN ER IEDERE ZATERDAG TUSSEN 15.00-17.00 De beste hits van de afgelopen 30 jaar.... Wim maakt de beste keuzes hierin!

DENNIS VAN AALST VOORMALIG CLUBHOUSE-DJ[edit]

Hoi, ik ben Dennis van Aalst

Voormalig clubhouse-dj met een grote passie voor radio. Mijn radio-opleiding heb ik genoten bij AVRO's Minjon (Miniatuur Jeugd Omroep Nederland) en bij Gemini Ziekenhuis Omroep in Den Helder. in het aller begin ben ik gestart als radio-dj bij het Helderse STAR radio en 2 jaar geleden bij Coastline Dance FM aangeschoven. Bij Coastline houdt ik me ondermeer bezig met het camera systeem, http://www.blogtv.com/people/coastlineradio en uiteraard met mijn programma's. mijn favoriete muziek komt uit de jaren 80 en 90. Groot voorbeeld is Trey Morgan, dj bij o.a. Z100 in New York USA.

Wil je me horen? dat kan iedere dag tussen 15.00 en 17.00 uur op Coastline 945 fm

PETER WIJNANTS IEDERE OCHTEND MUZIEKTHERAPIE?![edit]

Schrijver, dromer, programmamaker, zoeker en idealist. Op zoek naar de taal van het hart en het vermogen die op anderen te kunnen overbrengen. kijk je op mijn site, wordt je deelgenoot gemaakt van een lange tocht, langs soms grillige paden met onvermoede doorkijkjes naar leven van een ongekende zuiverheid.

Op Coastline gaat Peter met zijn warme stemgeluid de ochtend vullen met "gewoon" de lekkerste muziek aangevuld met toeristische info.

THOMAS MOREELS @THOMASMOREELS[edit]

Ik ben Thomas Moreels, ben geboren in Alkmaar en woon in schagen. Momenteel ben ik schoolgaand en heb ik wat bijbaantjes. Daarnaast heb ik een grote hobby: muziek en radio maken. Ik doe techniek voor verschillende programma’s op Streek Radio Schagen FM en nu natuurlijk Coastline 945 FM! Ook maak ik af en toe jingles voor kleine internet radio stations. Ik ben er iedere dag van de werkweek tussen 18.00 & 19.00 uur te horen!

RAY GAUTHIER LIVE FROM CANADA![edit]

Ray is onze Canadese collega en maakt wekelijks een 2 uur durende schitterende show onder de naam: Back to the eighties. We zijn blij met Ray, een topDJ. Ray verzorgt ook een deel van de vormgeving. Hoor je dus een jingle in het Engels.... Dat is nou Ray!


MARTIN STOKER MARTIN THE VOICE![edit]

Martin ken je misschien als stem van o.a. RTL7 maar hij doet veel meer! Maakt al sinds de jaren 80 radio toen nog bijvoorbeeld voor de zender Sinclair, nu voor o.a. Beat FM. Martin Stoker hoor je op Coastline iedere laatste vrijdag van de maand met een schitterende special van een willekeurige topartiest of band. Martin is ook één van de vaste stationvoices van Coastline 945 FM

Wil je meer te weten komen over Martin? lees hier: http://www.martinstoker.nl/profiel

ELLY VAN AMSTEL DE PLATENKAST VAN ELLY[edit]

Hoi, ik ben Elly van Amstel. Ik ben in 1981 als dj begonnen bij een piraat; Radio Amsterdam Noord. Ik heb o.a. bij diverse Amsterdamse piraten, zeezenders, commerciële stations, ziekenomroepen en lokale omroepen gedraaid. Veel van de piraten waar ik bij zat legden binnen no time het loodje als ik er begon.. Ik werd wel eens geplaagd of ik het zwarte oog had. Of; Ligt die boot er nog wel?

Het langst heb ik bij Amstelveen Lokaal gezeten, van oktober 1993 tot het eind in december 2004.

Tegenwoordig maak ik De Platenkast voor meerdere stations, waaronder Radio Waddenzee, Monique 963 en Zaanradio. En........ sinds juli 2012 natuurlijk ook voor Coastline FM :-) Meer info over mij vind je op http://ellyvanamstel.nl Groetjes Elly van Amstel.

Elly kan je iedere werkdag horen tussen 11.00-12.00 met het programma de platenkast Maar ook zondagnacht tussen 24.00 - 2.00, de zwoele zomeravondeditie!

DJ CHARLES WEEKENDMIX IEDERE ZATERDAGAVOND VANAF 22.00[edit]

Heya! Ik ben dan Dj Charles, 46 jaar en draai al vanaf mijn 18 de. Regelmatig ben ik te vinden op dance party’s, denk aan Afmeerde festivals en als gast dj bij verschillende clubs in nederland en belgie. Ook in iBiZa , Spanje en Kreta kan je me tegen komen in de zomermaanden. Ik heb al veel gedaan, zo ben ik bij o.a. radio jock geweest bij Einstijn, VRL, Continu en meer stations in de jaren tachtig. Op mijn 24 ste had ik mijn Drive in Show opgestart, welke ik nog steeds heb, en inzetbaar is van 100 tot 3000 man. O.a doe ik de MixZone weekendmixen bij Unique en Decibel, en een aantal stations in het buitenland. Draaien is en blijft een passie voor me. Mijn stijl ligt op Club, House, Groovie, maar voor een trance party ben ik ook te porren!

Ik vind het top dat ik nu ook bij Coastline de weekendmixen kan en mag verzorgen welke op de zaterdag te beluisteren is vanaf 22:00 uur. (Wij ook!)

DE COASTLINE 945 WEEKENDMIXZONE DJ CHARLES

ROBERT MEILINK[edit]

NIEUW OP DE COASTLINE ZONDAG AVOND.

Radio is magisch ! Niet alleen het luisteren naar de radio, maar ook het maken van programma’s. Het gevoel dat ik kreeg uit de jaren ’80 toen ik er mee in aanraking kwam is nooit verdwenen. Coastline was het eerste station waar ik aan verknocht raakte. Dat wilde ik ook. Maar ik moest toen nog veel leren. Een inderhaast in elkaar geflanst cassettebandje, wat door moest gaan aan als demo doorstond de strenge selectie van Coastline natuurlijk niet. Gelukkig kon ik al snel bij de lokale omroep van Anna Paulowna, radio Tsarina, uren maken. Heel veel uren !

Van het maken van een muziekprogramma, verzoekplatenprogramma, technische ondersteuning bij een kindershow, infoshow, ja zelfs met 78 toeren platen heb ik gewerkt. Ook achter de schermen was ik regelmatig te vinden, bijvoorbeeld redaktioneel werk bij Poldersport, het sportprogramma van Tsarina.

Na de Tsarina periode ben ik in Alkmaar op zoek gegaan naar het voortzetten van mijn hobby. Bij Alkmaar Lokaal kon ik meteen terecht. Ik kwam daar in wat rustiger vaarwater terecht, en maakte daar ruim 2 jaar een ochtendshow op woensdag en zondag. Daarna veranderde de naam in RTV Alkmaar. Ik was al heel gauw weer in een sportprogramma terecht gekomen. Dit leidde tot het inspreken van het regionieuws.

Via dat sportprogramma ben ik terecht gekomen bij SchagenFM, waar wij een seizoen lang het zondagmiddagprogramma hebben gevuld.

En ja… waar het allemaal mee begon, de liefde voor radio, mag ik eindelijk ook mijn bijdrage leveren op Coastline. Elke zondag vanaf 10 uur ’s avonds met iedere week een ander overzicht van de Amerikaanse hitlijst, de Bill Board Hot 100.

File:Robert Meilink

NIEK ZUIDHOFF EEN RADIOMAN MET PASSIE![edit]

Niek Zuidhoff/41 jaar, is een geboren Fries en maakt vanaf zijn 14e al radio! Zoals zo velen begon het radio avontuur bij de lokale omroep, in dit geval Omroep Scharsterland oftwel OSKAR een zeer ambitieuze lokale omroep welke een uitstekende kweekvijver is geweest voor mensen die nu professioneel in radio en tv land werken. Na OSKAR volgde er tijdens de studietijd een aantal grenspiraten rond Ettenleur en Roozendaal oa RADIO EUROPA. Naast radiodj is Niek allround dj en kom je hem tegen in feesttenten, kroegen, dancings, discotheken, bruiloften en bedrijfsfeesten in binnen-en buitenland. In 2007 komt Niek in contact na een aantal jaren geen radio te hebben gemaakt met RADIONL hier gaat hij werken als commercieel adviseur en is op zaterdagmiddag te beluisteren. Echter valt de combinatie live vanuit Friesland, privé-leven en allround dj werk niet te combineren en stopt Niek na een half jaar bij RADIONL met radiomaken.

De radiodraad wordt weer opgepakt vanaf 1 september bij Coastline FM iedere zaterdag tussen 11.00 en 13.00.

Meer info over Niek vind je op facebook: www.facebook.com/niekzuidhoff en op www.niekzuidhoff.nl

HOE HET BEGON DE GESCHIEDENIS VAN COASTLINE GAAT TERUG NAAR MIDDEN JAREN 80[edit]

Coastline FM, de radiozender die opereert vanuit Den Helder en tot 7 juli 2012 alleen via internet te beluisteren was, heeft een als enige regionale omroep een etherfrequentie in eigendom.

“Het heeft wel even geduurd, want we zijn op de achtergrond toch drie jaar bezig geweest met het bemachtigen van een etherfrequentie. De vorige omroep die gebruik maakte van deze frequentie, moest uit financieel oogpunt de uitzendingen eind maart staken en zo kregen wij de kans om de licentie over te kopen”, zo vertelt Jan de Boer.

De geschiedenis van Coastline gaat terug naar midden jaren 80. Jaren was de zender weg, maar enkele jaren geleden werd opnieuw begonnen via internet. “En straks zijn we dus ook te beluisteren op 94.5 FM in de gehele Kop van Noord Holland, live vanaf Texel.” De zender brengt “feel good vakantie radio, met niet te ingewikkelde muziek en luchtige info”.

Vermogen Weken lang zijn de betrokkenen erg druk geweest met het in orde maken van zowel de technische als de administratieve kant. Handtekeningen moesten worden gezet, de audioverbinding bij de zendmast op Texel werd opgeleverd en de zender moest worden geïnstalleerd. De zender heeft een vermogen van 750 Watt, fors meer dan waar de gemiddelde lokale omroep het mee moet doen: 50 tot 100 Watt. Hoewel de zender op Texel staat, worden de uitzendingen wel gewoon gemaakt vanuit de studio in de Boerderij in De Schooten.

Stichting Radio Noord Nederland is volledig eigenaar van de licentie. Coastline is een commerciële omroep die straks draait op puur idealisme. “Commercie en idealisme gaan dus prima hand in hand samen”, "We willen gezamenlijk iets moois neerzetten. Veel provincies kennen dit soort populaire streekomroepen en Texel, Den Helder en de Kop van Noord Holland nu dus ook!”

Reclame De radiomakers zullen hard moeten werken om de reclameblokken te vullen, want de hobby is erg leuk, maar kost ook heel veel geld. “We zijn al happy als het jaarlijks financieel rond komt en er wat overblijft om ons ideaal verder uit te bouwen. We draaien met een team medewerkers dat goed klinkt, het mooi vindt om gewoon goeie radio te maken en middels jarenlange ervaring in staat zijn om dat zelf naar eigen inzicht goed in te vullen.” Coastline heeft een aantal bekende stemmen in huis gehaald. “Martin Stoker, bekend als vaste huisstem van RTL 7, is een van onze vaste huisstemmen voor promo’s, maar verzorgt ook maandelijks een radiospecial rond een specifieke groep of artiest”, aldus De Boer. “En Marjon Keller, de stem van RTL 4, heeft veel voor ons ingesproken, evenals Bart van Gogh, die jarenlang de vaste stem was van SKY radio. Pascall Maessen, medewerker en lezer van de VID (Verkeers Informatie Dienst) gaat wekelijks twee uur presenteren en zo zijn we nog in gesprek met een aantal goeie DJ’s.”

External links[edit]