User:Gozelhalim

From Wikipedia, the free encyclopedia

GÖZEL HALİM (1941 – 2014) Gözel Halim, 1941 yılında Limasol'da doğdu, İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hukuk bürosunu aslen 1972 yılında Limasol’da kurdu. 1974 yılında ise, Kuzey Kıbrıs’a taşındı.

Kuzey Kıbrıs’ın kurulmasında etkin bir rol oynayan Gözel Halim, 1976 yılında ilk kez, 1983’de ise ikinci kez Milletvekili seçildi. Aynı zamanda, Kuzey Kıbrıs anayasasının ilk halini yazmak için Meclis dâhilindeki Hukuk Komitesi’nde görevlendirildi. 1976’da Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı olarak seçildi ve 1982’ye kadar görevini devam ettirdi.

Başarılı bir girişimci olan Gözel Halim, 30 yıl boyunca Kuzey Kıbrıs’ta bulunan çok saygın bir bankanın Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet verdi. Buna ek olarak, 8 yıl boyunca önemli bir yerel sigorta şirketinin başkanı olarak görev yaptı. Çeşitli sosyal derneklerde ve kültürel kuruluşlarda da üye olarak yer aldı.

Gözel Halim, hukuki görevlerinden emekli olduktan sonra, 2014’te gerçekleşen vefatına kadar siyasi anlayışının ve ilişkilerinin, uzun vadeli hukuki ve ticari deneyiminin müvekkillerimiz ve personelimiz için paha biçilemez bir servet olduğu Hukuk Büromuzda etkin bir yol gösterici oldu.


ERKEN DONEM

EGITIM

KARIYER

VAKALARGozelhalim (talk) 07:24, 19 February 2018 (UTC)Cite error: There are <ref> tags on this page without content in them (see the help page).

SIYASET

GORUNUMLER

TANIMA

KISISEL HAYAT

ESERLERI