Jump to content

User:Klasbilgi

From Wikipedia, the free encyclopedia

Ayetel Kürsi Duası Okunuşu ve Anlamı

Bütün dualar içerisinde Ayetel Kürsinin özel bir yeri vardır. Bir çok müslüman zorluk anında bu duaya sarılır. Dinimiz açısından ehemmiyetli olan bu duanın ezberlenmesi faydalı olacaktır. Bu yazımızda Ayetel Kürsi duasının arapçasını, anlamını ve okunuşunu paylaşacağız. Faydalı olmak dileğiyle. Bu dua ile ilgili bir çok hadis-i şerif bulunmaktadır. Bir kac tanesini paylaşalım.

Yatarken 7 defa Ayet-el Kürsi okumak:

Hz. Peygamber Efendimiz (a.s.m) Ebu Hureyre’ye şu tavsiyede bulunmuştur:

“Yatağına girdiğinde Ayete’l-Kürsi’yi oku, Allah tarafından senin için (sabaha kadar)sürekli yanında kalan bir koruma verilir ve sabaha kadar şeytan sana yaklaşmaz.”

(Buharî, Fezailu’l-Kur’an, 10).

Efendimiz (SAV) buyurdu ki; “Her kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi’yi okursa, diğer namaza kadar ALLAH’ın C.C. zimmetinde olur.” (Heysemi)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur’ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi’dir.” (Beyhâki)

Ayetel Kürsi Okunuşu

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm.

Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.

Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd.

Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi.

Ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd.

Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.


Ayetel Kürsi duası ile ilgili daha detaylı bilgiler için tıklayınız.