Jump to content

User:Marius Musat/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia
Marius Musat
Born
Marius Musat

Noiembire 2, 1967
Targoviste, Romania
NationalityRomanian
OccupationFashion Designer
Websitehttps://mariusmusat.com/ro/

Marius Musat (nascut 2 noiembrie 1967, Targoviste, Romania) este un designer de moda roman, fondatorul brandului MARIUS MUSAT.

MARIUS MUSAT

[edit]

Brandul sau eponim fondat in 1993 este fabricat sustenabil exclusiv in Romania de la lansare. Acesta s-a extins la nivel national cat si international, avand pe parcursul timpului magazine si colaborări, a participat la târguri de fashion (Milano Fashion Week, Pitti Immagine, Romanian Design Week, ZIM etc) si a avut aparitii in diverse reviste de profil (Elle, Cosmopolitan, Firenze Today etc). Creatiile designerului Marius Musat surprind prin abordarea imprevizibila in lumea modei, fiind recunoscute dupa aplicatiile florale, mai ales macul.

Compania denumita Mario, devenit in scurt timp de la lansare bine cunoscuta prin deschiderea propriei retele de magazine, apreciate printre pasionatii de fashion. In timp, semnatura Marius Musat a devenit din ce in ce mai recunoscuta, colectiile designerului, avand un real succes inca de la primele aparitii.

Cariera

[edit]

Pe parcursul carierei sale, Marius Musat a tinut numeroase prezentari de moda.

In anul 1995, a avut loc prima prezentare a designerului roman la Palatul Parlamentului in cadrul targului ZIM.

In 1997, Marius Musat a lansat colectia “To The Black Sea”, in situl Edificiului Roman cu mozaic.

In anul 2000, designerul a debutat colectia “Dorintele mele calde” in colaborare cu fotograful Razvan Voiculescu, in Mamaia, Constanta.

Anul 2003 marcheaza lansarea liniei de tineret, avand ca motto “THE PHILOSOPHY OF LIFE EXISTS IN YOUTH …”, de unde provine numele Yut Marius Musat.

In 2009, creatorul de moda debuteaza linia pentru copii, Little Marius Musat, inspirata de copiii sai.

In iarna anului 2011, Marius Musat valorifica o ramura a folclorului romanesc prin colectia de succes “Gargarita-rita”.

Colectia “Tulip” by Marius Musat din anul 2015 a prezentat o noua aplicatie iconica de semnatura - laleaua- remarcata prin vitrina impresionanta creata.

In anul 2017, colectia “Honey Summer” a fost lansata, avand aparitii in Revista Romania Libera si Famost.

In 2018, Marius Musat readuce viata stilului primilor sai ani din fashion, debutand colectia Mario pentru gentlemans in prezentarea de moda "Virum". Anul 2018 mai marcheaza si capusla “Brewery Givita Luther F/W” ce pune in valoare istoria monumentului fabricii de bere a lui Ethard Luther si Carol I.

In luna martie a anului 2019, creatorul de moda a lansat colectia “POPPY FOR EVERYONE” printr-o celebra prezentare la showroomul sau din Calea Dorobantilor.

Anul 2019 marcheaza inca o colectie renumita, si anume cea de bridal : “white” by Marius Musat.

In septembrie 2020, Marius Musat a avut o expozitie la Romanian Design Week impreuna cu Patzaikin. Creatorul de moda a tinut un caltwalk in cadrul targului la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, prezentand colectia “Timeless Glamour”.

De asemenea, in noiembrie 2020, Marius Musat a avut un fashion show la Televiziunea Romana unde a lansat colectia “Vida en Flores”.