User:Mega Bobar Chad

From Wikipedia, the free encyclopedia
                                                                                ЛАРИ ПЕЙДЖ

ДЕТСТВОТО НА ЛАРИ ПЕЙДЖ

Larry Page

1.Пейдж е роден на 26 март 1973 г. в Лансинг, Мичиган. Майка му е еврейка; дядо му, по майчина линия, по -късно емигрира в Израел, въпреки че израстването на домакинството на Пейдж е светско. Баща му, Карл Виктор Пейдж старши е доктор по компютърни науки в Университета на Мичиган. Репортерът на Би Би Си-Уил Смейл, го описва като „пионер в компютърните науки и изкуствения интелект“. Бащата на Пейдж е бил професор по компютърни науки в Държавния университет в Мичиган, а майка му Глория е била инструктор по компютърно програмиране в колежа Лаймън Бригс, в същата институция.


2.По време на интервю Пейдж си спомня за детския си дом „обикновено беше бъркотия, с компютри, научни и технологични списания и списания за популярни науки навсякъде“, среда, в която той се потопи. Пейдж е бил запален читател по време на младостта си, както е написал в писмото си на основателите на Google за 2013 г.: „Спомням си, че прекарвах огромно количество време, преливайки върху книги и списания“. Според писателя Никълъс Карлсън, комбинираното влияние на домашната атмосфера на Пейдж и внимателните му родители „насърчават творчеството и изобретението“. Пейдж също свири на инструменти и учи музикална композиция, докато расте. Родителите му го изпращат на музикален летен лагер - Interlochen Arts Camp в Interlochen, Мичиган, а Пейдж споменава, че музикалното му образование вдъхновява неговото нетърпение и мания за бързина в компютрите. „В известен смисъл, имам чувството, че обучението по музика е довело до високоскоростното наследство на Google за мен“. В интервю, Пейдж каза, че „В музиката много осъзнаваш времето. Времето е като основното нещо“ и че „Ако мислиш за това от музикална гледна точка, ако си перкусионист, удариш нещо, това трябва да се случи за милисекунди, части от секундата ".


3.Пейдж беше привлечен за първи път от компютрите, когато беше на шест години, тъй като той беше в състояние да „играе с нещата, които лежат наоколо“-персонални компютри от първо поколение, които бяха оставени от майка му и баща му. Той стана „първото дете в началното си училище, което предаде задача от текстов процесор“. По -големият му брат също го научи да разглобява нещата и не след дълго той разглобява „всичко в къщата си, за да види как работи“. Той каза, че "от много ранна възраст също осъзнах, че искам да измислям неща. Така започнах да се интересувам от технологии и бизнес. Вероятно от 12 -годишна възраст знаех, че в крайна сметка ще създам компания."