User:NorwegianBlue/Kvantemedisin

From Wikipedia, the free encyclopedia

Kvantemedisin er et kontroversielt undersøkelses- og behandlingstilbud som i Norge tilbys i samarbeid med SCIO Norge, med Thomas Aksnes som frontfigur. SCIO Norge forklarer selv kvantemedisin som «læren om kroppens cellekommunikasjon og metoder for å bruke kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrt apparatur.» [1].

Virkemåte[edit]

Fysikkprofessor Gaute Einevoll og professor i strålingsbiologi Dag Rune Olsen har kikket på de påstått fantastiske virkemåtene til SCIO og de andre instrumentene. Forskerne finner liten grunn til å ta kvantemedisinen på alvor.

— Artikkel i Forskning.no[2]

Ifølge kvantemedisinen har cellemembranen bestemte «energifelt» eller «frekvenser» som skiller seg fra den f.eks sykdomsfremkallende bakterier har. Denne frekvensen er helt avgjørende for cellens funksjon, og om den endres vil det føre til ubalanse eller sykdom. Maskinene brukt i kvantemedisin skal da sende inn «riktig frekvens» til kroppens celler. Behandlingen ønsker slik å stimulere kroppens selvregulerende mekanismer. Ifølge Aksnes kan kroppens selvregulerende mekanismer selv løse de fleste helseproblem.

Behandlingstilbudet baserer seg på bruk av flere apparater spesielt utviklet for formålet. William Nelson har laget apparatet 'QXCI' og er ellers en sentral person innen kvantemedisin. Nelsons merittliste fremstilles av kvantemedisinere som svært lang innenfor både medisin, naturmedisin og ingeniørvitenskap[3], men dette bestrides. [4]

Kritikk[edit]

Kvantemedisin kan ikke vise til studier som bekrefter at behandlingen har effekt, til tross for at uttestingen av apparatene skal ha involvert 9000 behandlere [1], og at det skal finnes 20.000 kvantemedisinere på verdensbasis, over 60 av dem i Norge.

Kvantemedisin er fortsatt ikke allment akseptert i det offentlige helsevesenet og apparatenes virkemåte er heller ikke akseptert av naturvitenskapen. SCIO synes likevel å påstå at kvantemedisinen drar veksler på naturvitenskapen, ved eksempelvis å framstille påstanden «Alle ting utstråler som kjent en elektromagnetisk frekvens» [1] som allment akseptert kunnskap.

Mangelen på dokumentasjon forklares med at kvantemedisinere ikke tør publisere av frykt for å tirre legemiddelindustrien. Andre forklaringer, også brukt av annen alternativ medisin, er at vitenskapelig etterprøving ikke er egnet for denne typen behandling, eller at kvantemedisinen har for små økonomiske midler. [5]

SCIO har også presentert sannhetsvitner som mener kvantemedisinen hjalp dem å bli frisk av kreft. Dette er senere trukket tilbake fra organisasjonens nettsider, fordi udokumenterte behandlingsmetoder mot kreft er i strid med norsk lov. SCIO Norge skal også ha drevet villedende markedsføring ved å hevde at UNESCO støttet deres arbeid. [6].

Jeg vil derfor i stedet si at jeg bare blir så aldeles fly og eitrende forbanna. Og trist og fortvilet, over at folk har mage til å lure syke mennesker på denne måten. At de har mage til å dra sparepengene ut av dem, samtidig som de gir dem falske forhåpninger.

— Redaktør Erik Tunstad i forskning.no om kvantemedisin. [1]

Referanser[edit]

  1. ^ a b c http://www.scio.as/ SCIOs nettsider Cite error: The named reference "scio" was defined multiple times with different content (see the help page).
  2. ^ Kan kvantemedisin virke? i Forskning.no
  3. ^ http://www.quantumalternative.com/quantuminventor.html Quantum Alternative
  4. ^ http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Tests/xrroid.html Quack Watch
  5. ^ http://www.forskning.no/Artikler/2006/september/1157712726.19 Aksnes svarer på kritikken
  6. ^ http://www.forskning.no/Artikler/2006/oktober/1161001047.67 UNESCO støtter ikke kvantemedisin

Eksterne lenker[edit]

Kategori:pseudovitenskap