Jump to content

User:Ploiosul

From Wikipedia, the free encyclopedia


Lorand Soares Szasz

[edit]
Andtreprenor, autor, business coach & trainer

Lorand Soares Szasz s-a născut în Reghin și a crescut în Fițcău, un mic sat de lângă Reghin. Până la vârsta de 9 ani, singura limbă pe care Lorand a vorbit-o a fost maghiara. De copil, Lorand a fost obișnuit cu munca de câmp. La vârsa de 10 ani s-a mutat împreună cu familia în Zalău, odată cu reprofilarea tatălui său care era acum pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Studii

La îndemnul celor dragi, Lorand a urmat Liceul Teologic ,,Maranatha” din Cluj-Napoca. După finalizarea studiilor liceale a urmat studiile în cadrul Școlii Postliceale de Secretariat.

După un an de zile se înscrie la Faculatea de Studii Europene și la Facultatea de Psihologie. La scurt timp decide să abandoneze studiile și să plece la muncă în Portugalia.

Viața în Portugalia

Pentru el, adevărata poveste de viață a început încă din 2002. La invitația unui prieten portughez pe care l-a cunoscut în România și pe care l-a ajutat să-și facă paşaport temporar după ce fusese tâlhărit, a plecat într-o vizită în Portugalia. Acolo s-a îndrăgostit de climă, de oameni și de țară. S-a întors în România să-și continue studiile, dar nu a reușit să își ia gândul de la o posibilă viață mai frumoasă în însorita Portugalie. Așa că, după câteva luni, a „înghețat” anul, și-a făcut bagajul și s-a urcat într-un autobuz care urma să îl ducă în trei zile și trei nopți în Porto, Portugalia. “Părinții mei s-au împrumutat pentru ca eu să pot plăti biletul. Le sunt recunoscător și azi pentru acest efort”, a declarat Lorand pentru pentru Forbes România.

Lorand, împreună cu soția sa, Vania

Lorand ajunge să lucreze în Portugalia în firma unui contabil ca grădinar. Era singurul job pe care a reușit să-l obțină fără să știe limba și fără să aibă studii superioare terminate. De la grădinărit a ajuns în domeniul întreținerii, de acolo la bucătărie, din bucătărie la recepție, și de la recepție la secretariat. În mai puțin de trei ani, a trecut prin zece slujbe diferite primind tot timpul mai multe responsabilități.

În ActionCoach (n.r. cea mai mare firmă de business coaching din lume) a început să lucreze ca asistent. A ajuns să fie business development manager. „De acolo a început cariera mea în business coaching. În puţin timp, am ajuns de la asistent manager la manager de dezvoltare a firmei, după care la trainer.” declara Lorand în 2011 pentru Adevărul.

Întoarcerea în România

În 2008, se hotărăște împreună cu soția sa să încerce să facă mai mult pentru România și deschide firma Coaching4you. Lucrurile nu au mers atât de ușor cum ar fi sperat. Șase luni nu a semnat niciun contract. După ce lucrurile au început să funcționeze, și-a dublat cifra de afaceri în fiecare an, excepție făcând anul 2011 când a crescut cu 36%. În timp, a intrat ca acționar alături de Ștefan Irimia în proiectul Business Mastery, un program online de învățare a pașilor creșterii unei afaceri, însă la începutul anului 2015 și-a anunțat retragerea lui din calitate de acționar. În momentul de față, este client Business Mastery. A fondat bizz.club – un club de business networking ce, la ora actuală, este cel mai mare de acest profil din Transilvania.

Dincolo de granițe

CEO Coaching4You


Din 2012 a început să susțină cursuri de antreprenoriat și vânzări în Republica Moldova. În 2015, împreună cu echipa sa lansează un nou proiect îndrăzneț - și anume susținerea de seminare gratuite pentru interesații de antreprenoriat din Diaspora. Primul eveniment organizat de echipa Coaching4you în afara granițelor a avut loc în luna mai, 2015 în Madrid, Spania. Cărți publicate:

  • ,,De la grădinar la business coach”
  • ,,Primii 12 ani în propria afacere”

Premii:

  • Best Public Speaker – Business Days –2012
  • Best Public Speaker – Business Days – 2013
  • Trofeul ,,Companie de 5 stele”, IntegraHR, mai 2015


Motto-uri

,,Dă 100% în tot ceea ce faci, indiferent ce faci”

,,Fii un antreprenor care își conduce afacerile cu capul și cu inima, nu cu urechea și buzunarul.”


Resurse externe: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]