User:Szlobilaci

From Wikipedia, the free encyclopedia

Szlobodnik László
(Született 1973. február 11-én Miskolcon)


Rövid életrajz:

1973. február 11-én született Miskolcon munkáscsaládban. Második, fiúgyermekként látta meg a napvilágot nővére Zsuzsanna születése után. Édesanyja Kavalecz Zsuzsanna (Göncruszka), édesapja Szlobodnik László (Miskolc).

Gyermekkorában folyton álmodozó, a jövőt és későbbi elképzeléseit szövögetve több viszontagságon keresztülmenve képzelte el, hogy felnőttként miket szeretne véghezvinni. A szocializmusban járva már gyerekként (rokonaihoz hasonlóan) a kitörés és megvalósíthatóságok tükrében disszidáláson gondolkozott, mely cél érdekében kerülte az akkori kor kommunista eszméit hirdető pártmozgalmakat, így középiskolás korában sem lépett be a KISZ-be.

Iskolái ebben az időben:
1979-1987 2-es számú Általános Iskola (Bársony János – Miskolc)
1987-1991 2-es számú később Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola (Miskolc)

A középiskolai tanulmányok befejezésére rendszerváltozáson esett át az ország, így korábbi elképzelései mellett a lehetőségek az újonnan megérintett ÉLETbe való kilépését is érintette, így kisebb ideig tartó munkanélküliségek, mint a rendszerváltás egyik új trendje és munkák mellett tovább folytatta tanulmányait.

Iskolái ebben az időben:
1991-1993 Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola (Miskolc) vendéglátós szak

Később több haszonnal véve utóbbi iskolai végzettségét már alkalma nyílt többször a kereskedelemben, ill. a vendéglátásban dolgozni. Közben 1993-as Imre Judittal történő megismerkedését és szorosabb érzelmi szállak kialakulását követően 1994-ben házasságot kötnek és még ezen év végén egy Abaúji falucskába, Hernádbűdre költöznek, ahol több kisebb megszakítással napjainkig is élnek. A vidéki munkalehetőség sem bővelkedett jobban a városi körülményeket összehasonlítva, így újjabb tanulmányi és szakmai pályalehetőségként tovább tanult.

Iskolái ebben az időben:
1995-1996 Rendőr Szakközépiskola (Miskolc)

Bár tanulmányait jól és kiemelt eredménnyel végezte, mivel a felvételi nélküli Rendőrtiszti Főiskola motiválta (nyomozó szakma vonzotta), 1996-ban egy váratlan, sajnálatos eü. probléma miatt még azon év tavaszán leszerelték és ezzel vége szakadt annak a pályafutásának.

Változatlanul az élet kihívásait követve több kisebb sikert követve a munkavilágában 1997-ben kimegy Angliába au-pair munkát végezve, ahol kalandos és egyben nem szerencsés (szomorú) események kapcsán a tervezett 2 éves időtartamot alig 4 hónap után megszakítva hazatér. A további lehetőségek és hosszabbtávú stabilitás érdekében felsőfokú tanulmányok irányába kötelezte el magát, melyben elsődleges célja egy hozzá közelálló, jó szakma megszerzése. 2 fő irányvonal volt ekkor életében, egyik a jogi pálya, míg a másik egy gyermekkori hobbit is magában foglaló informatika. Ennek érdekében még 1998-ben felvételikkel él többek közt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára is valamint a Gábor Dénes Főiskola mérnök informatikai szakára. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem, speciális és egyedi írásbeli felvételijén alig egy pontos veszteséggel teljesíti a szóbelire mégsem mehetett, mivel a vitt pontszámai a korábbi közepes érettségi szintjéből kifolyólag nem voltak elégségesek. Következő éven ugyan még kapott az ELTE jogi karától (fejvadászat korábbi nyilvános eredményhirdetés alapján) megszólítást, hogy ott felvételizzen jogra, de az idő rohamos léptékű haladása miatt a Gábor Dénes Főiskolán kezdte meg tanulmányait nappali tagozaton, lemondva jogi pályával kapcsolatos ambícióiról.
A Gábor Dénes Főiskolán rendre évfolyamából kiemelkedően első körös sikeres vizsgákkal, az előirányzott féléves ütemterveknek megfelelően vitte végig a 8 féléves tanulmányait, így elsőként került lezárt vizsgáival államvizsgához közel, ahová végül egyik évfolyamtársát is segítve másodmagával jelentkezett (nem kívánt egyedül menni Budapestre vizsgázni). Az évfolyamán a 8 féléves tanulmánya során vizsgái és eredményei alapján egyetlen egy ösztöndíjas hallgató volt.
Az államvizsgán a diplomamunkájában betartva a jó mérnök ismérveit egy egyedülálló multimédiás fejlesztést valósított meg, melyben addig senki (egyik fejlesztő cég sem) nem készített óvodás korosztály számára oktatóprogramot. A projekt sikerét koronázta, hogy a fejlesztései befejeztével már a következő hónapban az akkori egyik hazai szaklap a Computer Panoráma CD mellékletén is közölte a programot, ami az államvizsgáját is megelőzte, ill. azon már referenciaként tudta meghivatkozni addig egyedülálló munkáját (ugyanazon év végén jelent meg hasonló más fejlesztők kiadásában kereskedelmi forgalomban, melynél megfelelő és előregondolt jogvédettség kialakítása mellett jelentősen profitálhatott is volna).

Iskolái ebben az időben:
1999-2003 Gábor Dénes Főiskola (Budapest) mérnök-informatikai szak

Tanulmányait sikeresen lezárva hamar álláskeresésbe kezd, melyben jó kommunikációs készsége mellett szakmaiságának is köszönhetően rövid idővel, alig 1 hónap elteltével több ajánlatból válogatva meghozza a sikerét egy Budapesti gazdaságfejlesztő cégnél, ahol ezt követően 3 évig dolgozott. Ezen időszak alatt kiegészítő tevékenységére vállalkozóit is kivált és több máig élő, nagynevű, sokszor külön jogvitás küzdelmeket követelő Internetes oldalakat, portálokat alakított ki. Munkái során sokszor csapatszellemet és munkát sugallt a kívülállók irányába, miközben szakadatlanul egyedül dolgozta ki az összes munkáját, ötletelve, változatlanul az újat, újításokat tartva szem előtt.

Ezen év nyarára korábban belsőleg már megfogalmazott politikai nézeteit és kritikáit térségi helyi szinten is megfogalmazta, hiszen Hernádbűd településen polgármesterjelöltként indult. Ekkor még szabadon, teljes erőbedobással építette fel kampányát, melyben olyan nehéz tényezőket sikerült leküzdenie, mint a vidékiek "gyütt-ment" bevándorlási nézeteit, ill. hogy nem bírt más jelöltekkel szemben familiáris háttérrel az adott településen. A kampánystratégiáját tematikusan és időléptékes időzítésekkel építette fel, mely nem volt teljesen "eseménytelen" és viszontagságoktól, egyéb kihívásoktól mentes, de gyakorlatilag addigi kiemelt rekordot elérve a végül vesztes választásokon. Ezen időszakot követően még évekig hitt benne, hogy szükségeltetik az emberek sorsát és életét is javítani szándékozó politikai ambícióit táplálni, melyben a korábbi vetélytárs magatartásaiból fellépő és később kreált vádas rágalmazási peres (napjainkig is tartó) vetett véget, hiszen a tekintélyét és imázsát nem csak helyi, de térségi szinten is megtépázta. A témakörben könyv írásába is kezdett, ill. a későbbiek során gyakorlatilag felszaporodtak az "abnormális" menetű, eljárású majd kimenetelű peres ügyek száma. Egyik, másik koncepciós szálakkal köthető össze. Nem adta fel és lelkierejét is sokszor túlszárnyalva már-már szórakozva veszi az akadályokat.
Politikai nézeteiben kialakult állásfoglalása alapján 2009-2011-es években belép a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai közé, ahonnan később saját szemlélete, belső kritikája és egyéb erkölcsi megítélése miatt kilép. A 2010-es évben szembesülve Hernádbűd településen kialakított imázs rombolásáról csak a párt felkérése miatt indult a 2010-es választásokon polgármesterjelöltnek, melyben vesztését előre tudta, ellenben stratégiai, matematikai "választáselaprózása" győzött és megbuktatta vele korábbi ellenfelét.

A vidék problémáiban később túllépve az adott településen, környezetének, azaz Abaújnak a teljes átfogó elemzését követően a "Lépj tovább Abaújban!" Alapítvány kuratóriumi elnökeként kezdte meg munkáját a 2011-es évvel. Szándékai és hite bár sokat edződtek és több kisebb kudarcot is tartalmaztak, de változatlanok. A térségen, településeken való segíteni szándékozó munkásságából, a korábbi politikai tapasztalatai alapján így kizárta az emberek választási jogát, beleszólását, hiszen tapasztalatai alapján gyorsan változó, erősen manipulált és megtévesztett az emberek többsége a választás témakörében. Mindezen tevékenységét, munkáját korábbról szerzett tartós betegségei és eü. állapotaiban elszenvedett rokkantságában (leszázalékolásában) végzi.

Jelenlegi munkái még több peres ügy átfogó jogi állásfoglalásainak a kidolgozása, nemzetközi bíróságra való kilépés előkészítése, melyek korábbi közép és felsőfokú jogi tanulmányait tették gyakorlatban alkalmazottá, tapasztalattá részére, miközben a könyvének írásán (címe: "Hogyan váltam bűnözővé") is jelentősen sokat dolgozik.

Filozofikus, gondolkodó személyiség, aki folyamatosan kutatja, elemzi és értékeli az ÉLET minden területén az "ok-okozati" értékpárost. Jelenleg még csak kisebb cikkeket publikál, de nagy közös összességként a nyomtatott könyve, ill. több e célra létrehozott Internetes oldalon lesz megtalálható egyben az egész. Kiemelt figyelemmel kíséri (korábbi tanulmányai alapján is) a közgazdasági és jogi kérdéseket.
Pozitív szemléletű és életfilozófiájú és semmiben sem lát lehetetlent, pusztán csak egy új kihívást, melyet sikeresen akar, kell teljesítenie. Segítőkész, jóindulatú, de bizalmának elvesztésével diplomatikusan áll el adott személyek esetében az előbbi két pozitív tulajdonságának tekintetében. Erősen kritikus, de önmagával szemben is megköveteli, meghallgatva a másikat építőjellegű változások érdekében. Külsőségeiben ugyan sokat edzették az elmúlt évek, melyek első látásra negatív elemeket is hordoznak, de összességében együttműködő, "partner" típus.

Folytatás következik...