Jump to content

User:Vidzeme Fashion

From Wikipedia, the free encyclopedia

Vidzeme Fashion darbojas ar mērķi popularizēt augstvērtīgu, Latvijā radītu apģērbu un aksesuāru dizainu. Vidzeme Fashion oganizācijas mērķis ir apzināt veidus, kā koordinēt Latvijas modes industrijas attīstību, ne tikai lokālā mērogā, bet arī starptautiskā.

Vidzeme Fashion tiecas radīt visus priekšnoteikumus modei kā vienai no uzņēmējdarbības formām, kas spētu sekmīgi darboties un dot vērā ņemamu ieguldījumu valsts kopējā ekonomikā un attīstīt Latvijas pozīciju Ziemeļeiropas modes arēnā.

Vidzeme Fashion reizi gadā, aprīlī organizē pasākumu Vidzeme Fashion show, kurā tiek demonstrētas aktuālākās konkrēta brīža dizaineru kolekcijas, turklāt pasākumā tās tiek apvienotas ar šova programmu, kas iever Latvijā zināmu mūziķu uzstāšanos un deju performances.

Vidzeme Fashion show ir konkrētā brīža aktuālāko un spilgtāko modes dizaineru un aksesuāru radītāju prezentācija, kas savienota ar interesantu pasākuma šova programmu –Latvijā populāru mūziķu uzstāšanos, kā arī mākslinieku un dejotāju priekšnesumiem. Pasākuma laikā uz mēles iespējams redzēt gan ikdienā valkājamus apģērbus, kurus pēc skates tūlīt iespējams arī iegādāties ‘’showroom’’ telpā, gan avangarda modi, kura paliek baudītājiem un sajūtām. Pērn pasākumu apmeklēja vairāk kā 400 modes cienītāji no Vidzemes.

Trīs gadu laikā pasākumā esam parādījuši 27 apģērbu kolekcijas, no Latvijā pazīstamiem dizaineriem un pavisam jauniem talantiem - Arvils Linds, Aleksandrs Pavlovs, Zane Poriete, Inga Tauriņa, Vita Radziņa, Agnese Eiduka, Zane Zaharova, Elīna Žīgure, zīmoliem QooQoo, SALT, Leny Tomy Factory, Creative Latvia, Modes KLASE, Paiya, Yuta, Recycled, Halarah u.c.. Lai radītu pasākumu kā aizraujošu priekšnesumu katru gadu tiek aicināti piedalīties mākslinieki ar performancēm. Iepriekšējo gadu viesos bijuši tādi māsklinieki kā Māris Grigalis, Samanta Tīna, Imants Točs, Dons, grupas ‘’Galaxy Bossons’’ un ‘’Bunch Of Gentleman’’, deju studijas Justify un JVClubs.

Vidzeme Fashion show līdz šim ir spējis piesaistīt aptuveni 40 cilvēku lielu brīvprātīgo komandu, kas ar aizrautību ir darbojušies un dzīvojuši līdzi pasākumam. Brīvprātīgie ir jaunieši, kuri pieteikušies individuāli vai jaunieši, kuri pievienojušies pasākumam sadarbībā ar Valmieras Jaunatnes centru ‘’Vinda’’. Bez šiem palīgiem, vēl esam piesaistījuši meitenes un zēnus – modeļus, kuri tieši tāpat, uz brīvprātības principa, ir nākuši, gatavojušies un piedalījušies pasākumā.