Jump to content

User talk:SzaZo

Page contents not supported in other languages.
From Wikipedia, the free encyclopedia

Infrasauna[edit]

Beneficiile saunei[edit]

Sauna reduce stresul. Pasiti in propriul dumneavoastra spatiu cald, linistit lasand toate grijile zilnice in urma. Caldura emanata de razele infrarosii va va relaxa muschii de tensiune, va va imbunatatii cu siguranta circulatia sangelui. Relaxeaza muschii si amelioreaza durerile de muschi si articulatii. Elibereaza hormonii endorfini ducand la minimalizarea durerilor de artroza si de inflamatie, iar cresterea debitului de sange accelerand procesul natural de vindecare al organismului.„Va scapa” de toxinele depozitate in celule: plumbul, zincul, cuprul, nichelul, mercurul si alte substante chimice intalnite la tot pasul in mediul inconjurator. Sauna purifica pielea „limpezind” stratul epidermic de bacterii redand pielii vitalitate si un tonus sanatos. Dupa o sedinta de sauna si somnul devine mai dulce. Sauna - avantaje sociale: va puteti invita familia sau prietenii la o mica conversatie.

Sauna - imbunatatire a sistemului cardiovascular. Cresterea pulsului de la 60-70 la 110-120 / minut mareste randamentul cardiac si cel al sistemului imunitar. Procesul de transpiratie solicita si o mare cantitate de energie. Aceasta energia se obtine prin procesul de ardere al caloriilor depozitate, pe care organismul le transforma in energie utila, in urma activitatii cardiace care solicita mai mult oxigen in timpul sedintei. Mai putina energie electrica: saunele infrarosii de 1-2 persoane folosesc tot atata energie electrica cit un uscator de par, in comparatie cu saunele traditionale incalzite cu sobe, spre deosebire de saunele cu aburi-care necesita o perioada de incalzire de 30-60 de minute, saunele infrarosii pot fi folosite fara preincalzire. Nu necesita mare spatiu pentru depozitare: rearanjarea locuintei nu este necesara, cabinele putand fi depozitate in baie, pe balcon, in pivnita, pe mansarda sau chiar in camera. Functioneaza cu 220 V: nu este necesara schimbarea retelei electrice. Toate cabinele functioneaza cu 230 V. Cabinele mai mici necesita un bloc de sigurata de 10 amperi, cele mai mari de 16 amperi. Opereaza la o temperatura mai mica, aerul din interior fiind doar de 40-50 °C, concentratia de aburi fiind si ea foarte mica, putand fi utilizata cu frecventa zilnica fara suprasolicitarea organismului. Cabinele sunt portabile, putind fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul, cabinele mici chiar si fara a fi dezasamblate.

Efectivitatea saunelor infrarosii[edit]

  • Razele infrarosii incalzesc corpul uman in mod direct fara convectia aerului. Sub actiunea razelor infrarosii perspiratia este de doua ori mai mare decit in cazul saunelor obisnuite, eliminand toxinele acumulate in organism.
  • Arde calorii: dupa o sedinta de 30 de minute se pot arde chiar si 300 de calorii. In timp ce dumneavoastra va relaxati comfortabil, organismul lucreaza: transpira, pompeaza sange incercand sa se racoreasca pe sine insusi. Potrivit cercetarilor, timp de 30 de minute organismul arde tot atatea calorii cit s-ar arde daca ati alerga 30 de minute. Pierdeti nu doar lichide, ci si calorii!
  • Amelioreaza durerea: caldura adanc patrunzatoare a saunei actioneaza asupra peretiilor vaselor sanguine dilatindu-le. Rezultatul constand in ameliorarea durerilor, si in cresterea circulatiei singelui prin care se elimina toxinele acumulate dealungul proceselor metabolice. Singele puternic oxigenat ajunge in tesuturile muschilor ducind la regenerarea mai rapida a tesuturilor daunate. Randamentul muschilor este maxim atunci cind tesuturile inconjuratoare sunt incalzite.
  • Intareste sistemul imunitar: caldura adinc patrunzatoare emanata de sauna genereaza parca o „temparatura artificiala”. Cu cat organismul „lupta” mai mult impotriva temparaturii cu atat devine mai puternic sistemul imunitar.
  • Imbunatateste circulatia sangelui: pe masura ce corpul se lupta sa se racoreasca pe sine, inima lucreaza din ce in ce mai efectiv, pompand cantitatea de sange necesara organismului.
  • Prin transpiratie se elimina si toxinele din corp, precum plumbul, mercurul, zincul, nichelul, alcoolul,nicotina, natriu, si acidul sulfuric.

Mai multe informatii