Jump to content

Suki Sivam

From Wikipedia, the free encyclopedia

This is an old revision of this page, as edited by KasparBot (talk | contribs) at 18:23, 27 March 2016 (migrating Persondata to Wikidata, please help, see challenges for this article). The present address (URL) is a permanent link to this revision, which may differ significantly from the current revision.

Suki Sivam
OccupationMotivational / Religious inthak inthak / Philosophical Speaker
NationalityIndian
Notable awardsKalaimamani

Suki (Suhi / Sugi) Sivam is a popular scholar and an orator in Tamil. His motivational, religious and philosophical speeches are famous among Tamil Hindus.[1] He hosts a TV show Indha naal iniya naal on Sun TV. He has also written numerous books and is highly regarded in India and neighbouring countries.

He was awarded the Kalaimamani award by the Indian state government for his contributions towards Tamil literature.

His book,Vaazhthal Oru Kalai ("Living is an art"), deals with the subject of how to lead a better life, retaining our own ideologies and principles. The book Vaazhthal Oru Kalai may be similar to The Power of Now, by Eckhart Tole, though not as different and subjective as the later. His Guru is Pulavar Chidambaram Swaminathan, who was his Tamil teacher in Santhome Higher Secondary School.

Influenced by

Suki Sivam was mainly influenced by popular orators like Ki. Va. Jagannathan, Kirupanandha Variyar, Kundrakudi Adigalar, Avvai Natarajan, Chidambaram Swaminathan.

Works

Motivational books

  1. எப்போதும் சந்தோஷமே. (Eppodum Santhosame)
  2. வெற்றி நிச்சயம் (Vetri Nichayam books Nichayam)
  3. சிந்தனை முத்துக்கள் (Sindanai Muthukal)
  4. படிக்க ஜெயிக்க (Padika Jeika)
  5. சொன்னார்கள் சொன்னார்கள் பகுதி - I (Sonnargal Sonnargal Volume I)
  6. சொன்னார்கள் சொன்னார்கள் பகுதி - II (Sonnargal Sonnargal Volume II)
  7. வாழ்ந்து பார்க்கலாம் வா (Vazhndhu Parkalam Vaa)
  8. என் கேள்விக்கு என்ன பதில்.(En Kelviku Enna Badhil)
  9. சுகி சிவம் கேள்வி பதில்கள் (SukiSivam Kelvi Badhilkal)
  10. வெற்றி மீது வெற்றி வந்து (Vetri Medhu Vetri Vandhu)
  11. கனவு மேம்படும் (Kanavu Meypadum)
  12. நல்ல குடும்பம் நமது லட்சியம் (Nalla Kudumbam Namadhu Latchiyam)
  13. இந்த நாள் இனிய நாள் (Indha Nal Eniya Nal)
  14. ஏமாற்றாதே ஏமாறாதே (Ematradhey Emaradhey)
  15. உணவே உயிரே (Unave Uyire)
  16. பெண்ணே நீ வாழ்க (Penney Nee Vazhga)
  17. ஊருக்கு நல்லது சொல்வேன் (Uruku Nalladhu Solven)
  18. வாழ்க்கை ஒரு கலை (Vazhkai Oru Kalai)
  19. நல்ல வண்ணம் வாழலாம் (Nalla Vannam Vazhalam)
  20. நினைப்பதும் நடப்பதும் (Ninaypadhum Nadapadhum)
  21. அச்சம் தவிர் (Aacham Thavir)
  22. மனசே நீ ஒரு மந்திரச்சாவி (Manasay Nee Oru Mandirasavi)
  23. வாழ பழகுவோம் வாருங்கள் (Vazha Pazhguvom Varungal)
  24. வாழ்க வாழ்க வாழ்க ஜீசஸ் (vazha vazha vazha Jesus)

Literary and religious books

  1. ஆனந்தம் பரமானந்தம் (Anandam Paramandam)
  2. கிரியா யோகா (Kriya Yoga)
  3. மகாபாரதம (Mahabaratham (Mp3))
  4. கம்பராமாயணம்
  5. திருச்செந்தூர் ஸ்தல வரலாறு (Tiruchendur Sthala Varalaru)
  6. oru thalam oru paadal oru nayam

Motivational videos

  1. தந்தை சொல்மிக்க மந்திரமில்லை (Thandhai Sol Mikka Mandiramillai)
  2. சவாலே சமாளி (Savale Samali (VCD))
  3. உன்னை அறிந்தால் (Unnai Arindal (VCD))
  4. மனம் ஒரு மந்திரசாவி (Manam Oru Mandhira Savi (VCD))
  5. நல்ல குடும்பம் நல்ல பிள்ளை (Nalla Kudumbam Nalla Pillai (VCD))
  6. சிரிக்க சிரிக்க (Sirika Sirika (VCD))
  7. நீங்கள் சிறந்த பெற்றோரா..? (Nengal Sirantha Petrora (DVD))
  8. உறவுகள் மேம்பட (Uravugal Mempada (DVD))
  9. நாளும் உயர்க (Nalum Uyarga)
  10. இந்தநாள் இனியநாள் பகுதி - I (Indha Nal Eniya Nal Part 1 (DVD)))
  11. இந்தநாள் இனியநாள் பகுதி - II (Indha Nal Eniya Nal Part 2 (DVD))
  12. இந்தநாள் இனியநாள் பகுதி - III (Indha Nal Eniya Nal Part 3 (DVD))
  13. ஆனந்தமாக வாழுங்கள் (Anandamaga Vazhungal)

Literary and religious videos

  1. ஒன்றே பல உருவே (Ornre Pala Uruve)
  2. ஞானம் வளர்த்த மாமணிகள் (Gnanam Valartha Mamanigal)
  3. திருச்செந்தூர் தல வரலாறு (Thiruchendur Thalavaralaru (VCD))
  4. நல்வழி காட்டிய நால்வர் (Nalvazhi Katiya Nalvar)
  5. புத்தர் வாழ்வும் வாக்கும் (Buddar Vazhvum Vaakum (DVD))
  6. முருக தரிசனம் (Muruga Darisanam (VCD))
  7. பகவான் ஸ்ரீ இராமகிருஷ்ணர் (Bhagavan sri Ramakrishnar (DVD))
  8. திருவாசகத்தேன் (Thiruvasagathen)
  9. வடலூர் வள்ளல் (Vadalur Vallal (DVD))
  10. கண்ணப்ப நாயனார் (Kannapa Nayanar)
  11. சிறுதொண்டர் / இயர்பாகையார் (Siruthondar / Eyarpagayar)
  12. கிருஷ்ணா கிருஷ்ணா (Krishna Krishna)
  13. கிரியா பாபாஜி (Kriya Babaji)
  14. ஆதிசங்கரர் (Aadisankarar)
  15. லலிதா சரஸ்ரானமம் (Lalitha Sarasranamam)
  16. தாயுமான சுவாமிகள் (Thayumana Swamigal)

17கவியரசர் கண்ணதாசன் (Kaviyarasar Kannadasan)[2] 18 HANUMAN PERUMAIGAL

Footnotes

  1. ^ With use of hand gestures and captivating analogies, his speeches strike an instant rapport with listeners.
  2. ^ "Suki Sivam - His glory grows with time". The Hindu. December 19, 2003. Retrieved 2007-09-15.