Jump to content

User:Inge Malefason/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia

Inge Malefason Hulst

[edit]

Biographie

[edit]

(Text Needed)

Inge Malefason Hulst 1964 , is een kunstschilder die in 2019 in aanraking kwam met de oude schildertechnieken bij academie kunst en Ambacht van lukas stofferis in Nijmegen.


Carrière

[edit]

(Text Needed)

Kunst

[edit]

Historie

[edit]

Daar leerde zij een eeuwenoude techniek namelijk het schilderen met pigmenten. De pigmenten worden gewreven met een loper en daarna vermengd met een bindmiddel op deze manier maak je je eigen verf olieverf, kalkverf of verf voor tempera. Je kunt de pigmenten vermengen met lijnolie, eiwit, punische was enz . Vaak wordt er geschilderd op linnen doek, maar ook hout is mogelijk. Malefason schildert voornamelijk op hout en vermengd de pigmenten met punische was . De pigmenten zijn vaak zeer helder van kleur en niet te vergelijken met verf uit een tube.

Inspiratie

[edit]

Inspiratie krijgt zij uit haar dagelijkse omgeving, landschappen, zijn echter haar favoriet. Haar werk bestaat uit drieluiken, en ook enkelvoudige schilderijen. Tevens kunnen de pigmenten vermengd met was ook aangebracht worden op pilaren, meubelen, klokken , beelden .Dit past malefason ook regelmatig toe waardoor er naast haar schilderijen, ook andere opdrachten zoals restauratie of opknapbeurten van oude klein meubelen en beelden mogelijk is.. Muurschilderingen behoren ook tot de mogelijkheid.