Jump to content

User:Mozek1/PCPoradenství.cz

From Wikipedia, the free encyclopedia

PCPoradenství.cz je jedna z největších internetových počítačových poraden pro českou i slovenskou komunitu, která používá ke své práci převážně prostředí operačního systému Windows. V roce 2010 firma provozovala více než 4 služby. Návštěvnost za měsíc srpen přesahuje 50,000 unikátních návštěvníků[1].

Historie[edit]

PCPoradenstvi.cz stejně jako i jiné stránky prošlo celou řadou obměn. Na svém prvopočátku se jednalo o web, který nabízel dvě rozdílné služby – informační a poradenskou službu, které běžely nezávisle na sobě. S postupem doby bylo však nutné a vhodné tyto dvě složky propojit. A právě tímto rozhodnutím začalo PCP stoupat v podvědomí svých návštěvníků. Jednou uživatelskou registrací měli najednou možnost přistupovat jak ke komentování článků, tak ke kladení otázek na poradně.

U zrodu projektu stáli dva lidé, Adam Laita a Jiří Molnár, kteří projekt vedli určitou dobu sami. Původní stránka byla založena roku 2006 na přelomu srpna a září. Po roce provozu se začal redakční tým různě obměňovat až do dnešní podoby. Od 3Q roku 2010 po administrativních změnách převzal Jiří Molnár kontrolu nad provozem celého webu. Jelikož byly do této chvíle veškeré služby poskytovány zcela zdarma a hlavní prioritou webu bylo tuto myšlenku zachovat, bylo nutné začít v rámci projektu podnikat. V dnešní době tak není PCP jen webem, který pomáhá česko-slovenské veřejnosti s počítačovými problémy, ale i místem pro reklamy různých IT firem, které chtějí svou nabídkou oslovit širokou veřejnost.

Redakční tým[2][edit]

Podoba redakčního týmu se neustále mění. Jedinou stálou myšlenkou je hlavní dělení týmu na poradce (hlavní složka komunikující s uživateli na poradně a řešící jejich problémy) a redaktory (zpravodajský kanál stránek).

Služby[edit]

V roce 2010 nabízí PCPoradenství.cz tyto služby:

  • Zpravodajská stránka[3]
    • Hlavní strana propagující nejnovější články ze světa IT, uživatelské či redakční návody, recenze a tipy.
  • Poradna[4]
    • Fórum, které je místem pro řešení uživatelských problémů, či zájmových diskusích.
  • Ke stažení[5]
    • Katalog softwaru šířený pouze pod licencí freeware či OpenSource.
  • Galerie[6]
    • Místo pro zajímavé počítačové úlovky a chyby.

Odkazy[edit]

  1. ^ Výpis návštěvnosti za měsíc srpen
  2. ^ PCPoradenstvi.cz: Redakční tým
  3. ^ Hoax.cz: Napsali o nás
  4. ^ Reference na Reference na Poradnu.
  5. ^ Reference na stránku Ke stažení.
  6. ^ Reference na Galerii.

Externí odkazy[edit]