User:Elmerdewinter/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia
Elmer de Winter
Born
Leusden
Years active2000 - heden

Elmer de Winter[edit]

Elmer de Winter (Leusden, 27 oktober 1985) is een Nederlandse radio-dj, voice-over en ondernemer in de media. In 2012 is hij met zijn bedrijf ELMER MEDIA gestart. Elmer is van 2008 t/m 2020 (12 jaar) werkzaam geweest bij Radio 538 (Talpa Network). Hier heeft hij gewerkt als Producer/Sidekick, Broadcast Engineer en als voice-over voor jingles van 538 Dance Department en SLAM FM. In 2009 heeft hij de videoafdeling, TV 538 en Visual Radio binnen Radio 538 opgestart en doorontwikkeld. Naast zijn werk voor Radio 538 heeft hij ook voice-over werkzaamheden voor o.a. Hardwell, Armin van Buuren en Yellow Claw gedaan.

Carrière[edit]

Lokale omroepen en internet radio[edit]

Elmer is met zijn radioambities in 2000 met zijn eigen radiozender op internet en werd in 2003 gevraagd om een radioprogramma te komen maken bij de lokale omroep "Stadsradio Almere" (later Almere FM). In 2014 maakte Elmer overstap van Almere FM naar EVA, de lokale omroep van Amersfoort. Hier werd hij naast programmamaker ook station manager en was hij verantwoordelijk voor de technisch infrastructuur van de radio en televisiezender. Naast zijn radiowerk, draaide hij als DJ in lokale discotheken en deed hij voice-over werkzaamheden voor o.a. de cd's van Hardwell.

Radio 538[edit]

Elmer solliciteerde in 2008 bij Radio 538 als producer / broadcast engineer en werd aangenomen. Daar produceerde hij radioprogramma's voor onder andere: Mark Labrand, Frank Dane en Joey Hereman. In 2010 heeft Elmer samen met zijn toenmalige manager, Alexander Josiassen, de videoafdeling en TV 538 opgestart. In dit zelfde jaar is hij begonnen met het ontwikkelen en programmeren van Visual Radio. Elmer heeft van 2010 t/m 2020 de optredens van artiesten bij de radioprogramma's van Evers Staat Op, Ruuddewild.nl en De Coen en Sander Show geregisseerd en gemonteerd.

Later is hij doorgegroeid in de rol als Product Owner Visual Radio.