Jump to content

User:Grafias3787/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia
Vodafone-Panafon Ελληνική Εταιρία Επικοινωνιών
Company typeΙδιωτική
IndustryΚινητή τηλεφωνία Τηλεπικοινωνίες
Founded1993
HeadquartersΧαλάνδρι, Ελλάδα
ProductsVodafone live!, Vodafone Simply, Vodafone Passport, Vodafone Καρτοκινητή, Vodafone CU κτλ
Websitewww.vodafone.gr

Η Vodafone Ελλάδας είναι η Ελληνική θυγατρική της Vodafone. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Χαλάνδρι - ένα από τα βορειότερα προάστια της Αθήνας.

Η Vodafone Ελλάδας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1992 - με το όνομα Panafon - με τη συμμετοχή των Vodafone Group Plc., France Telecom, Intracom και Data Bank και μετονομάστηκε επίσημα σε Vodafone τον Ιανουάριο του 2002. Το Δεκέμβριο του 1998, η εταιρία εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο Αθηνών και του Λονδίνου, ενώ τον Ιούλιο του 2004 τις αφαίρεσε από το ATHEX (Χρηματιστήριο Αθηνών). Η Vodafone Group Plc. είναι η κύρια μέτοχος των μετοχών της Vodafon Ελλάδας με το 99.8%.

Η Vodafone διαθέτει το πιο εκτεταμένο, τεχνολογικά προηγμένο και ανεκτικό σε σφάλματα και βλάβες δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ικανή να παρέχει ευρεία κάλυψη διασφαλίζοντας επικοινωνία υψηλής ποιότητας. [citation needed]

Οι αριθμοί των συνδρομητών της Vodafone στην Ελλάδα ξεκινάνε με πρόθεμα 3 ψηφίων 694 και 695 που τα ακολουθούν τα επτά ψηφία του συνδρομητή, αν και με το πρόγραμμα μεταφοράς αριθμού στην Ελλάδα, είναι πιθανό για πελάτες να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό και πρόθεμα με τη μεταφορά τους σε άλλο δίκτυο.

Το 2003, η Vodafone είχε ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με το διάσιμο ποπ μουσικό Σάκη Ρουβά ως εκπρόσωπο για τις διαφημίσεις της εταιρίας στην Ελλάδα. Ο Σάκης Ρουβάς έχει ολοκληρώσει πολλά διαφημιστικά για την εταιρία ενώ έχει διαφημίσει τη φίρμα μέσα από τα μουσικά βίντεο και άλμπουμς του. Παρομοίως, η Vodafone είναι ο κύριος χορηγός στις συναυλίες του και στις ηχογραφήσεις. Ενώ άλλες μουσικές εταιρίες και καλλιτέχνες κάνουν διαφημιστικά για άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με αντάλλαγμα τις χορηγίες, η Vodafone είναι η μόνη Ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας που διαφημίζεται αποκλειστικά με έναν μοναδικό καλλιτέχνη, η προβολή του Ρουβά είναι μια σημαντική τεχνική μάρκετινγκ για να προσελκύσει τη νεολαία και τους νέους ενήλικες καταναλωτές.

Στα τέλη του Ιουνίου του 2010 οι συνδρομητές του δικτύου έφταναν τους 5.492.000 που έθεταν τη Vodafone δεύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα. [citation needed]


Δείτε επίσης

[edit]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[edit]

Category:Vodafone Category:Mobile phone companies of Greece

en:Vodafone Greece